Politerno > Україна і світ > ДБР розслідує корупційні схеми в СБ України

ДБР розслідує корупційні схеми в СБ України

  • 11 Грудня, 2019
  • 1985 Переглядів
  • 0

Видання “Політерно” нещодавно публікувало копію постанови суду на клопотання про отримання у рамках кримінального провадження №62019000000000951 від 01.07.2019 року доступу до оригіналів документів, з можливістю вилучення їх копій, що перебувають у володінні Служби безпеки України, а саме: декларацій, поданих в період з 01.01.2014 року по 01.10.2019 року 29 (двадцяти дев’яти) співробітників СБ України.

Раніше ми писали: Слідчим ДБР надано доступ до оригіналів декларацій колишнього керівництва СБ України

Від надійних джерел отримано інформацію щодо самого кримінального провадження.

Інформацію до ЄРДР внесено Другим управлінням організації досудових розслідувань ДБР та проводиться розслідування за фактом вчинення співробітниками Служби безпеки України кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 368 (одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище), ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем, тобто умисне, з корисливих мотивів чи в інших особистих інтересах або в інтересах третіх осіб, використання службовою особою влади чи службового становища всупереч інтересам служби, якщо воно заподіяло істотну шкоду охоронюваним законом правам та інтересам окремих громадян або державним чи громадським інтересам, або інтересам юридичних осіб, якщо вони спричинили тяжкі наслідки).  

У ході досудового розслідування перевіряються факти і обставини функціонування в окремих підрозділах Центрального управління Служби безпеки України, а саме: в Головному управлінні по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю і Головному управлінні контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки, корупційних схем, направлених на систематичне одержання службовими особами вказаних підрозділів неправомірної вигоди від керівництва міністерств/відомств, прикриття незаконної діяльності, пов’язаної з контрабандою товарів, ігровим бізнесом, конвертаційними центрами, незаконним одержанням співробітниками права на отримання житла в елітних житлових комплексах, незаконне лобіювання інтересів окремих бізнес-груп, юридичних та фізичних осіб тощо. 

Читайте також: ДБР “наїхало” на СБУ, каже, що ДОДТЛ вимагав гроші в бізнесу

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE