Politerno > Україна і світ > Епіфаній каже, що за спиною Філарета “грають проросійські сили”

Епіфаній каже, що за спиною Філарета “грають проросійські сили”

  • 11 Грудня, 2019
  • 905 Переглядів
  • 0

За спиною Патріарха Української православної церкви Київського патріархату, почесного патріарха ПЦУ Філарета стоять проросійські сили, а він цього, можливо, не усвідомлює.

Про це предстоятель Православної церкви України (ПЦУ) Епіфаній заявив в інтерв’ю УП.

“На жаль, за спиною почесного патріарха Філарета, я думаю, що він цього не усвідомлює, грають деякі проросійські сили. Були дослідження, можливо, ви бачили, де явно і відкрито люди Медведчука проводили проплачені мітинги проти мене”, – зазначив Епіфаній.

Він повторив, що, на його думку, Філарет, можливо, цього не розуміє. Він нагадав, що проти ПЦУ проводились проплачені проросійськими силами мітинги.

“Один із них на Софійській площі – зібрали один і той самий мітинг спочатку на підтримку “112 каналу”, здається, а потім “на захист” Героя України патріарха Філарета. Тут реально видно, що є зовнішнє втручання у ці справи”, – підкреслив предстоятель ПЦУ.

При цьому Епіфаній зазначив, що почесний патріарх Філарет залишається в складі Православної церкви України, його місце на Синоді очікує на його повернення, але він самоізолювався в складі ПЦУ.

Як відомо, Священний синод Української Православної Церкви (ПЦУ) вирішив створити для почесного патріарха Філарета релігійну організацію в складі ПЦУ у формі місії.

Окрім цього Синод надав Філарету право для пожиттєвого проживання в комплексі будівель за адресою місто Київ, вулиця Пушкінська, 36 та пожиттєве право на звершення богослужінь у Володимирському соборі.

Читайте також: Філарет проти відкриття ринку землі

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE