Politerno > Україна і світ > Мінветеранів щодо розслідування справи Шеремета: рівень доказів має бути абсолютно переконливим

Мінветеранів щодо розслідування справи Шеремета: рівень доказів має бути абсолютно переконливим

  • 14 Грудня, 2019
  • 1003 Переглядів
  • 0

Доказова база у розслідуванні вбивства журналіста Павла Шеремета не повинна виикликати сумнівів ні у кого в Україні.

Про це заявила очільниця Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Оксана Коляда на своїй сторінці у Facebook.

Міністерка зазначила, що особисто знає фігурантів – Владислава та Інну Грищенків, Андрія Антоненка, Юлію Кузьменко, Яну Дугарь, й перебіг цієї справи її хвилює. Також вона вважає великим плюсом публічність процесу, оскільки зацікавлені сторони можуть слідкувати за перебігом і давати свою оцінку, вживати відповідних дій.

При цьому, на думку міністерки, оскільки фігуранти є авторитетами у ветеранському і волонтерському русі, відділяти справу від образу усього руху вже не вийде й чим би усе не завершилось – програє держава, насамперед репутаційно.

Читайте також: Скрипін: «Терпіти вже набридло!»

Коляда також зауважила, що ступінь вини визначить лише суд й Міністерство ветеранів готове надати весь спектр правової допомоги, не даючи при цьому оцінку справи по суті.

“З огляду на чутливість теми, суспільну значимість фігури самого Павла Шеремета, а також фігур підозрюваних, рівень доказової бази має бути абсолютно ПЕРЕКОНЛИВИМ. Для всіх. У разі, якщо виникатимуть найменші сумніви у адекватності звинувачень, репутаційні ризики держави будуть збільшені у рази”, – йдеться у публікації Коляди.

Читайте також: Сенцов прокоментував арешт підозрюваних у вбивстві Шеремета

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE