Politerno > Україна і світ > Законопроект про неповернення Приватбанку екс-власникові неефективний – оглядач

Законопроект про неповернення Приватбанку екс-власникові неефективний – оглядач

  • 14 Грудня, 2019
  • 921 Переглядів
  • 0

Урядовий законопроект щодо недопущення повернення націоналізованих банків їхнім власникам може не спрацювати так, як очікується і невідомо, як він видозміниться після розгляду профільним комітетом Ради.

Про це ише редактор відділу економіки ZN.UA Юлія Самаєва.

“За інформацією джерела ZN.UA на Банкову надходять сигнали, що 25-40 народних слуг Коломойського готові покинути фракцію, якщо будуть приймати не той варіант, який його влаштує. Депутатська група Веревського, що виникла в Раді під патронатом Богдана, — це можливий компенсатор цих втрат. По-друге, не зовсім зрозуміло, що робити, якщо суд прийме рішення раніше, ніж парламент законопроект. По-третє, сам законопроект у нинішньому вигляді не містить норми, яка прямо забороняє повернення акцій банку колишньому власнику, на відміну від ст. 41 чинного закону про систему гарантування. Законопроект радше підсилює повноваження НБУ та Фонду гарантування, дозволяючи провести націоналізацію ще раз, тільки краще і без порушень. Але зупинити повернення колишнім власникам акцій, застосувавши цей закон, не вийде”, – зазначає автор.

Нагадаємо, Кабінет міністрів подав у парламент законопроєкт, який врегулює виведення з ринку неплатоспроможних банків та не дозволить повертати їх екс-власникам.

Також стало відомо, що із законопроєкту щодо неповернення Приватбанку Коломойському зникла узгоджена з МВФ норма, яка дозволяє притягнути до відповідальності власників інших системних банків, виведених з ринку.

Читайте також: 5,5 мільярда під Приватбанк і Донбас. Що означає позитивне рішення по кредиту від МВФ і куди підуть ці гроші

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE