Politerno > Україна і світ > Антоненко позивається проти Зеленського, Авакова і Рябошапки

Антоненко позивається проти Зеленського, Авакова і Рябошапки

  • 20 Грудня, 2019
  • 976 Переглядів
  • 0

Підозрюваний у вбивстві журналіста Павла Шеремета ветеран АТО Андрій Антоненко подав позов проти президента України Володимира Зеленського, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, генпрокурора Руслана Рябошапки і першого замглави Нацполіції Євгена Ковалая.

Про це повідомив у Facebook адвокат Святослав Жерновніков. Позов стосується захисту честі та гідності Андрія Антоненка.

“В Печерський суд, від Андрія Антоненко (Riffmsater), поданий позов до посадових осіб, які зганьбили його репутацію”, – повідомив Жерновніков.

У позовній заяві, яку опублікував адвокат, йдеться про те, що під час брифінгу щодо розслідування вбивства Шеремета, правоохоронці повністю проігнорували норму про презумпцію невинуватості, а також принцип честі і гідності громадянина і людини.

“В ході проведення зазначеного брифінгу було виявлено повну зневагу до принципу презумпції невинуватості, закріпленого у ст. 62 Конституції України, п. 10 ст7 КПК України, і повністю знищений принцип недоторканності честі і гідності громадянина і людини, передбачений ст3, 21, 24, 28, 34, 68 Конституції України”, – зазначено в документі.

Відповідачами у позові Антоненко зазначив Арсена Авакова, Володимира Зеленського, Руслана Рябошапку і Євгена Коваля. Третьою особою значиться телеканалу “Україна”.

20 грудня Апеляційний суд Києва мав розглянути скаргу на арешт Андрія Антоненка і ще однією фігурантки справи Шеремета Юлії Кузьменко. Однак прокурори не з’явилися на засідання. Тепер апеляцію на арешт Антоненка розглянуть 23 грудня, а на арешт Кузьменко – 24 грудня.

Адвокат подружжя-ветеранів Владислава та Інни Грищенків вимагає, щоб МВС спростувало їхню непричетність до вбивства Шеремета.

18 грудня стало відомо про затримання ймовірного організатора у справі про невдалий замах на бізнесмена Михайла Чекурака в Івано-Франківській області, в якій фігурують Грищенки.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE