Politerno > Україна і світ > Тимошенко: Долю української землі має вирішити її справжній власник – народ

Тимошенко: Долю української землі має вирішити її справжній власник – народ

  • 21 Грудня, 2019
  • 2631 Переглядів
  • 0

На фото ліворуч Олексій Мушак – активний лобіст відкриття вільного ринку землі, двоюрідний брат власника однієї з найбільших агрокомпаній України (компанії «Кернел») Андрія Веревського. 

У чинної влади вперше в історії з’явилася унікальна можливість ухвалювати рішення на всіх рівнях, адже вона має для цього більшість, натомість «слуги народу» протягують земельні закони, які лобіюють інтереси міжнародних корпорацій, а не українського народу.

Про це заявила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера».

«Сьогодні ухвалення вкрай важливих для майбутнього України рішень без референдуму, означає одне – думка людей «слугам народу» не цікава. Захистити українську землю від розпродажу за безцінь зможе лише її справжній власник – народ на всеукраїнському референдумі. Якщо депутати затіяли чесну справу, то треба йти до людей і, як говорить Конституція, запитати чи готові вони продати свою землю», – переконана Юлія Тимошенко.

Юлія Тимошенко зазначила, що антинародний намір влади розпродати землю абсолютно відрізняється від того, як весь світ розвивається відносно аграрного сектору.

«Перш ніж виносити на розгляд закони про продаж української землі, влада мусила визначитися з аграрним укладом, який має бути в країні. І якщо ми кажемо про європейський шлях, то це перевага дрібних і середніх фермерських господарств, а не великих латифундій.  Не визначившись зі стратегією аграрного розвитку, не можна ухвалювати такі вкрай важливі для майбутнього країни документи», – наголосила лідер «Батьківщини».

За словами Юлії Тимошенко, влада всупереч інтересам українців намагається всілякими методами протягнути вигідні для іноземних корпорацій рішення щодо української землі.

«На останньому засіданні аграрного комітету, під час остаточної підготовки до голосування в парламенті, з-під поли з’явився документ, який був одноголосно ухвалений «слугами народу», щоб землю змогли купувати банки та установи з іноземним капіталом. А це абсолютно суперечить інтересам українських аграріїв та людей», – обурилася лідер «Батьківщини».

Юлія Тимошенко наголосила, що основне завдання сьогодні зробити так, щоб всі ресурси країни служили її громадянам. Адже це є запорукою розвитку та заможності держави.

«Нам треба нашу землю залишити в українській власності. Якщо в майбутніх поколінь заберуть землю, то ніхто її більше не зможе повернути. Боротися за це сьогодні потрібно всіма доступними народу засобами», – резюмувала Юлія Тимошенко.

В ефірі “Свободи слова Савіка Шустера” голова Верховної Ради Дмитро Разумков розповів, що усі парламентські фракції та депутатські групи підписали меморандум щодо спільної підготовки до другого читання проєкту закону про ринок землі.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE