Politerno > Україна і світ > Євродепутат хоче, щоб інвесторам з дружніх країн дозволили купувати землю в Україні

Євродепутат хоче, щоб інвесторам з дружніх країн дозволили купувати землю в Україні

  • 21 Грудня, 2019
  • 885 Переглядів
  • 0

Депутат Європарламенту Міхаель Галер виступає за дозвіл на певних умовах іноземним інвесторам із дружніх країн купувати землю с/г призначення, але не поділяє пропозиції про обсяги продажу землі у 200 тис. гектарів.

Таку думку в коментарі власному кореспонденту Укрінформу висловив депутат Європарламенту від Німеччини, член Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС Міхаель Галер.

«Відносно іноземців. У цьому питанні треба бути обережним, з одного боку. Але з іншого, іноземці із дружніх країн можуть купувати певні обсяги. Я не поділяю пропозиції про обсяги продажу землі у 200 тис. гектарів», – заявив європарламентарій.

Галер пояснив, якщо дружній іноземний інвестор матиме змогу купувати на певних умовах землю, то це буде позитивним сигналом, що в Україні безпечно, що держава крокує європейським шляхом і її треба підтримати у процесі зближення із Заходом.

«Чим більше іноземців матимуть землю в Україні, тим більше буде зацікавленість сприяти безпеці у державі. Цей чинник, на моє переконання, також має бути взятий до уваги. Отже, інтереси іноземців у цій сфері мають бути враховані, але не у великих обсягах, щоб також урахувати інтереси малих власників землі в Україні. Також повинні бути обмеження для великих землевласників, які вже отримали багато землі. Все це повинно сприяти розвитку конкурентного сільського господарства, створенню продукції із доданою вартістю, яка переробляється в Україні, а не лише йде на експорт», – відзначив німецький політик.

Як відомо, комітет Верховної Ради України з питань аграрної і земельної політики проведе 9 засідань з розгляду пропозицій, які надійшли під час підготовки законопроєкту про ринок землі.

В ефірі “Свободи слова Савіка Шустера” голова Верховної Ради Дмитро Разумков розповів, що усі парламентські фракції та депутатські групи підписали меморандум щодо спільної підготовки до другого читання проєкту закону про ринок землі.

Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера» заявила, що у чинної влади вперше в історії з’явилася унікальна можливість ухвалювати рішення на всіх рівнях, адже вона має для цього більшість, натомість «слуги народу» протягують земельні закони, які лобіюють інтереси міжнародних корпорацій, а не українського народу.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE