Politerno > Україна і світ > Українці назвали політика і подію року, що минає – опитування

Українці назвали політика і подію року, що минає – опитування

  • 26 Грудня, 2019
  • 916 Переглядів
  • 0

Політиком 2019 року в Україні став президент Володимир Зеленський.

Як свідчать результати дослідження фонду «Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва» і «Центру Разумкова», так вважають 46% респондентів.

За даними дослідження, п’ятий президент України Петро Порошенко є політиком року для 7,5% (проти 16% минулого року), лідерка партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко, спікер Верховної Ради Дмитро Разумков і лідер партії «Опозиційна платформа – За життя» Юрій Бойко мають по 3%, Віктор Медведчук – 2%.

Водночас головною політичною подією року було визнано вибори – парламентські та президентські (58%), звільнення полонених – 8%, «нормандська зустріч» – 5%, отримання томосу, розведення сил на Донбасі, впровадження ринку землі – 2%.

Головною політичною подією 2019 року в світі опитані назвали «нормандську зустріч» (23%), імпічмент президент США Дональда Трампа – 6%, війна в Сирії, «Брекзит», протести «жовтих жилетів» у Франції – 2%. Жодної події не зміг вказати 51% респондентів.

Дослідження проводилося у всіх регіонах України, за винятком Криму й окупованих територій Донецької та Луганської областей з 13 до 18 грудня поточного року, було опитано 2017 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Читайте також: Уряд Гончарука близький до відставки

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE