Politerno > Україна і світ > В СБУ кажуть, що заборону на в’їзд російського актора Добронравова знято

В СБУ кажуть, що заборону на в’їзд російського актора Добронравова знято

  • 4 Січня, 2020
  • 1023 Переглядів
  • 0

В червні 2019 року Служба безпеки України зняла заборону на в’їзд в Україну російському актору Федору Добронравову.

Про це повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська в коментарі Крим.Реалії.

Рішення суду схвалене в березні 2019 року, уточнила вона

У листопаді 2017 року Служба безпеки України заборонила в’їзд в Україну терміном на три роки громадянинові Росію, актору Федорові Добронравову.

За даними СБУ, росіянин робив антиукраїнські публічні заяви, в яких, зокрема, підтримував анексію Криму Росією, також неодноразово відвідував Крим з порушенням встановленого українським законом порядку.

Після цього Міністерство культури внесло Добронравова до переліку осіб, які загрожують нацбезпеці держави.

Відповідно до чинного законодавства, Держкіно відмовляє у видачі або припиняє дію вже виданого державного посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів зокрема, якщо одним з учасників фільму є фізична особа, включена до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

Тоді ж, у листопаді, голова Державного агентства з питань кіно Пилип Іллєнко заявив, що Держкіно скасувало державну реєстрацію і визнало недійсними прокатні посвідчення на всі сезони серіалу “Свати”.

Наприкінці березня 2019 року Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправною заборону серіалу «Свати».

Суд назвав протиправними дії СБУ через звернення до Міністерства культури України про внесення Добронравова до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці та визнав протиправним.

Згодом, медіагрупа “1+1 media” звинуватила Державне агентство з питань кіно в умисному затягуванні терміну поновлення дії прокатного посвідчення на телесеріал “Свати”.

16 травня колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду відхилила апеляцію Служби безпеки України та Державного агентства України з питань кіно на рішення суду першої інстанції.

Читайте також: Глава Держкіно Зеленському: “Ви вже не продюсер “Сватів”, а президент. Покажіть, що для вас пріоритет” (Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE