Politerno > Україна і світ > Вивчається версія ураження літака в Ірані російською ракетою ЗРК “Тор”

Вивчається версія ураження літака в Ірані російською ракетою ЗРК “Тор”

  • 9 Січня, 2020
  • 1680 Переглядів
  • 0

Серед основних версій раптового падіння українського пасажирського літака в Ірані, які вивчаються, – ураження літака зенітною ракетою ЗРК, в тому числі ЗРК “Тор”, тому що інформація про виявлення уламків російської ракети поблизу місця катастрофи вже з’явилася в інтернеті. Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов на своїй сторінці у Facebook.

“Наразі йде нарада за участю представників компетентних органів Ірану, в тому числі іранського ІСАО – міжнародної організації цивільної авіації. Вивчаються різні версії раптового падіння літака, серед основних: ураження літака зенітною ракетою ЗРК, в тому числі ЗРК “Тор” тому що інформація про виявлення уламків російської ракети поблизу місця катастрофи вже з’явилася в мережі інтернет; зіткнення з БПЛА або іншим літаючим об’єктом; руйнування і вибух двигуна з технічних причин; вибух всередині літака в результаті терористичного акту”, – зазначив Данілов.

З його слів, у склад комісії включені “фахівці, які беруть участь в міжнародному розслідуванні атаки російських військовослужбовців на малайзійський “Боїнг” МН17 17 липня 2014 року в повітряному просторі України, а також в експертизі фрагментів російської зенітної ракети “Бук”, яка збила малайзійський літак”.

Читайте також: Експерт допускає вибух у літаку МАУ (Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE