Politerno > Тернопільщина > З 2021 року тернополяни їздитимуть до ЄС за новими правилами

З 2021 року тернополяни їздитимуть до ЄС за новими правилами

  • 15 Січня, 2020
  • 2952 Переглядів
  • 0

З 2021 року почне діяти Європейська інформаційна система авторизації подорожей (ETIAS), яка змінить правила перетину кордону з Європейським Союзом. 

Перед поїздкою в країни ЄС доведеться отримати так званий дозвіл через онлайн-заявку.

Навіщо потрібна ЄІСАП?

Основна причина появи системи авторизації – безпека і підвищена міграція в країни ЄС. Наявність грошей або зворотних квитків показувати не доведеться. В ЄС просто хочуть перевіряти, чи не порушував потенційний турист міграційні правила або закони країн союзу.

ETIAS аналогічна американській електронній системі авторизації подорожей ESTA і канадській системі eTA.

Як це буде працювати?

З 2021 року перед поїздкою в країни-члени Євросоюзу громадянин України має отримати попередній дозвіл на поїздку через спеціальну онлайн-заявку. Для цього потрібно виконати такі кроки:

  • Сплатити 7 євро. Для осіб молодше 18 і старше 70 років послуга буде безкоштовною.
  • Заповнити онлайн-анкету ETIAS, в якій потрібно буде відповісти на декілька запитань. Також доведеться надати адресу проживання, інформацію про освіту та досвід роботи, вказати країну, в яку плануєте їхати, відповісти на питання про стан здоров’я, вказати історію своїх подорожей, надати інформацію про депортації і судимості (якщо є).
  • Видача авторизації, імовірно, буде займати приблизно 10 хвилин. Якщо ж у правоохоронних органів ЄС виникнуть питання щодо особи, яка заповнює анкету, то час розгляду заявки може істотно затягнутися. А в разі відмови претендент буде мати можливість подати апеляцію.

Авторизація буде дійсна протягом 3 років або до закінчення строку дії проїзного документа, зареєстрованого при подачі заявки.

Наявність чинного попереднього дозволу будуть перевіряти не тільки прикордонні служби держав-членів при перетині кордону, але й перевізники, які забезпечують такі поїздки (перед вильотом авіакомпанія також буде зобов’язана перевірити наявність у вас попереднього дозволу).

Читайте також: Підроблені ліки на Тернопільщині: як відрізнити і що саме підробляють?

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE