Politerno > Україна і світ > Експертиза МВС у справі Шеремета не відповідає Закону, – адвокат Дугарь

Експертиза МВС у справі Шеремета не відповідає Закону, – адвокат Дугарь

  • 17 Січня, 2020
  • 962 Переглядів
  • 0

Адвокат Яни Дугарь, яку підозрюють у вбивстві журналіста Павла Шеремета, опублікував висновки «фахівців-науковців з криміналістичних експертиз». У них стверджується, що експертизи, які були надані стороною обвинувачення, не можуть бути доказом у суді.

Раніше ми писали: Захист Дугарь у справі Шеремета вказав на недоліки експертизи, яка “прогавила” одне відео

Відповідну інформацію у себе в Facebook опублікувало адвокатське об’єднання OK Legal Оріхівський і Коломієць. За їх словами, рецензія зроблена фахівцями з більш ніж 30-річним досвідом, які «дорожать своєю репутацією і є незалежними від МВС». «Експертиза неповна, необ’єктивна, не може бути доказом», – сказано в загальному висновку експертів. Так, психологічна експертиза досліджувала тільки рухові характеристики, які не можуть бути предметом психологічної експертизи.


А у портретній експертизі був пропущений цілий етап з методики дослідження. Не описано зображення, його якість, зовнішність і окремі риси, не визначена вікова група і антропологічний тип, не описана зачіска і так далі. «Незалежні експерти вважають експертизу від МВС необгрунтованою, неповною, і необ’єктивною, що не відповідає закону “Про судову експертизу” та КПК. Такою, котра, на їхню думку, не може слугувати джерелом доказів у справі». 13 січня дане дослідження було передано стороні обвинувачення і суду. Адвокат нагадав, що 3 січня сторона захисту Дугарь подала в Державне бюро розслідувань заяву про фальсифікації доказів з боку слідчих. Він додав, що в ДБР ігнорують їхні запити інформації про реєстрацію та відкриття провадження за цією заявою.

Читайте також: Свідок у справі Шеремета заявила про алібі підозрюваної Дугарь

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE