Politerno > Україна і світ > Захист Дугарь у справі Шеремета вказав на недоліки експертизи, яка “прогавила” одне відео

Захист Дугарь у справі Шеремета вказав на недоліки експертизи, яка “прогавила” одне відео

  • 3 Січня, 2020
  • 1011 Переглядів
  • 0

В експертизі, яка нібито підтвердила причетність медсестри Яни Дугарь до вбивства журналіста Павла Шеремета, не врахований відеозапис, який це спростовує.

Про це йдеться у дописі адвокатського об’єднання “Ореховський та Коломієць” у Facebook.

“Експерти дали висновок, що тільки на деяких відео і лише окремі ознаки особи частково співпадають. А на інших відео – не співпадають взагалі. Такий висновок з точки зору логіки є ймовірним. До того ж цей висновок є неповним і вибірковим, бо експерти пропустили саме той відеофайл, на якому ознаки особи не співпали”, – заявили юристи.

Йдеться про експертизу, яка підтвердила, що нібито Дугарь ходила біля будинку Шеремета за кілька днів до вбивства.

Адвокати звернули увагу, що поліція надала експертам 6 відеозаписів від 2016 року. На них зафіксована дівчина, яка, на думку слідства, може бути причетна до злочину. Її потрібно було порівняти з Дугарь на одному записі від 2019 року.

Експерти дійшли висновку, що дівчина під будинком Шеремета та Дугарь – одна і та сама особа. Однак при цьому вони послались лише на 5 записів від 2016 року. Шосте відео не згадується у заключній частині, хоча питання слідства стосувались, в тому числі, і цього відео.

Водночас, цей запис згадується у дослідницькій частині експертизи, де описуються надані матеріали. Там йдеться, що особливості поведінки дівчини, яка потрапила на це шосте відео, і Яни Дугарь не співпадають.

Як свідчать матеріали справи, які є в розпорядженні “Української правди”, відповідаючи на питання слідчих, експерти дійсно не згадали відео, на якому дівчина здалась їм несхожою на Дугарь.

Судячи зі стоп-кадру у тесті експертизи, йдеться запис від 16 липня 2016 року, оприлюднений поліцією у 2017 році.

На цьому відео видно чоловіка і жінку. Поліція називала їх “особами, які могли бути причетними до підготовки вбивства”.

Нагадаємо, адвокати підозрюваних у вбивстві Павла Шеремета заявили про фальсифікацію доказів слідства та незаконне утримання під домашнім арештом.

Також адвокат заявили, що деяких свідків у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета “почали залякувати”.

Захист звернувся до Державного бюро розслідувань із заявою щодо фальсифікації доказів з боку слідчих.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE