Politerno > Україна і світ > Що відомо про смерть протоієрея РПЦ Всеволода Чапліна (Відео)

Що відомо про смерть протоієрея РПЦ Всеволода Чапліна (Відео)

  • 27 Січня, 2020
  • 1052 Переглядів
  • 0

Скандально відомий протоієрей РПЦ Всеволод Чаплін помер в неділю біля храму преподобного Феодора Студита біля Нікітських воріт. Священик сидів на лавочці біля свого храму, де йому раптом стало погано, потім Чаплін впав. Швидка допомога, яка приїхала через 15 хвилин, констатувала смерть.

За даними ЗМІ, священик помер від гострої ішемічної хвороби серця, обтяженої супутніми захворюваннями.

“Причину смерті назвали за попередніми результатами розтину. Крім того, відомо, що Всеволод Чаплін хворів на цукровий діабет і страждав астмою”, – йдеться в повідомленні 112 каналу.

Співрозмовник російського агентства РІА з подивом почув від кореспондента про те, що в ЗМІ пишуть, що у Чапліна була астма: “ніколи про це не чув”.

Як розповів священик, в неділю вдень настоятель храму піднявся на дзвіницю, після чого йому стало погано. Парафіяни допомогли йому спуститися і сісти на лавку поряд з храмом. Незабаром після цього отець Всеволод знепритомнів і помер.

Читайте також: РПЦ “оцінило” роботу українських спецслужб

Відомо, що покійний був першим головою синодального відділу із взаємин Церкви і суспільства Московського патріархату, входив у патріаршу раду з культури. Настоятелем храму біля Нікітських воріт став в лютому 2016 року, через кілька місяців після того, як покинув синодальний відділ.

Всеволод Чаплін був затятим ненависником України і підтримував агресію Кремля. Чаплін закликав не відспівувати хрещених в УПЦ КП, заявивши, що вони “не належать до істинної церкви”.

Також, він різко виступав проти створення в Україні автокефальної церкви, погрожуючи державі знищенням.

“Після викорінення в навколишніх землях істинного православ’я – чи потрібні будуть такі землі Господу? Адже на них навряд чи мислимим буде порятунок – навіть в катакомбах… І чи не зробить Він так, що в цих землях взагалі нічого живого не залишиться на сотні років. Бог карає”.

Чаплін звинувачував Константинополь через надання Томосу ПЦУ і закликав створити новий патріархат.

“Константинополь перестав бути церквою. Це секта, яка має завдання від глобальних богоборців переформатувати православне християнство, в тому числі через Україну”.

Також він закликав РПЦ піддати анафемі главу ПЦУ Епіфанія і Вселенського патріарха Варфоломія.

“Засуджуємо беззаконне створення автокефальної Православної церкви України, що представляє із себе об’єднання розкольників. Просимо РПЦ піддати анафемі патріарха Варфоломія, як ворога церкви, єретика і розкольника. За словами святих, гріх розколу не змивається навіть мученицькою кров’ю. Також просимо піддати анафемі і главу новоствореного розколу митрополита Епіфанія”.

Чаплін також підтримував агресію Путіна в Україні, закликаючи “рятувати росіян від трагедій”, і повернути Росії українські землі навіть ціною життя.

“Розділений російський народ – народ Великоросії, Малоросії, Білої Русі – возз’єднається. Для цього влада Росії має перестати боятися Заходу, як в 2014 році, кинувши на зло російських людей в Одесі, Харкові, Миколаєві”.

Експерти зазначають, що Чаплін мав надто серйозний бекграунд корисної інформації з “минулого” життя.

Будучи людиною системи, після відставки зробив діаметральний політичний розворот.

У разі чого міг розповісти дуже багато цікавого про “внутрішні звичаї”. 

За свідченнями близьких до покійного людей, відразу ж після відставки він говорив прямим текстом, що патріархія може його “грохнути”.

Будучи ще “церковним міністром” Чаплін мав зустріч з ексспівробітником ГРУ, під керівництвом якого найманці РФ захоплювли Слов’янськ і Краматорськ, Гіркіним-Стрелковим. Після  розмови з протоієреєм Гіркін розповідав, що отець нібито йому пообіцяв “твердо стояти за справжнє Православ’я і підтримувати ідею Новоросію незалежно від того – як це відіб’ється на його кар’єрі”.

Через деякий час, зазначав “гереушник”, Чаплін був відставлений з посади. У тому числі через те, що виступив проти політики “догождання українським партнерам” і залучення патріархії в якості прислуги для цієї “підлої політики”. 

Читайте також: Бужанський продовжує працювати на ворога

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE