Politerno > Україна і світ > Кліматичний курс ЄС – крах для проблемного проекту Кремля

Кліматичний курс ЄС – крах для проблемного проекту Кремля

  • 28 Січня, 2020
  • 954 Переглядів
  • 0

Дуже негативні наслідки: «Північний потік-2» створить для Кремля ще один інструмент, щоб розділити Європу з російськими енергоносіями, а також зможе ще більше дестабілізувати ситуацію в Україні.

Будівництво газопроводу «Північний потік-2» тільки що зупинилося в 150 кілометрах від узбережжя Німеччини: введені санкції США і компанії зіскочили. Але російський постачальник газу «Газпром», ймовірно, хоче завершити будівництво труби.

Раніше ми писали: Росія не має можливості завершити “Північний потік – 2”

У Росії є два корабля, які теоретично можуть бути використані для роботи. Але в «Фортуні» відсутня система позиціонування. Інший лайнер “Академік Черський” в даний час знаходиться на російському тихоокеанському узбережжі. Перехід в Балтійське море займе кілька тижнів.

Через санкції США, Nord Stream 2 буде ще дорожче. Модернізація російського судна-будівельника становить лише найменшу частину додаткових витрат.

З точки зору німецького Інституту економічних досліджень в Берліні, будівництво Nord Stream 2 не окупиться. За словами експертів, великі трубопроводи окупаються лише протягом десятиліть. А це малоймовірно через кліматичні цілей ЄС, так як незабаром Європейський Союз знизить споживання газу.

Раніше ми писали: Меркель заявила про необхідність добудувати “Північний потік-2” – Путін сподівається на завершення за рік

В принципі, навіть закриття Північного Потоку 2 не стане катастрофою – підрядники освоїли практично всі гроші, виділені на проект, у Газпрому з урахуванням українського маршруту і без того надлишок потужностей. Газпром, як відомо – це не компанія з продажу газу, а компанія з перекачування грошей в кишені підрядників. Цю роботу в проекті Nord Stream 2 він повністю виконав, а тому керівництво Газпрому може сміливо виплатити собі фантастичні бонуси – заслужили. Збитки ж, зрозуміло, покриє все населення Росії.

Як би не були важливі санкції США щодо Німеччини і Москви, вони можуть стати благословенням для України, якщо країна скористається цією можливістю.

Україна повинна модернізувати свою трубопровідну систему і – в очікуванні Nord Stream 2 – скоротити свої потужності. Так все це стане більш ефективним. Також Україна повинна розробити свої власні запаси газу і почати біогазові проекти. Всього за кілька років Україна зможе видобувати стільки ж газу, скільки в даний час імпортує з-за кордону.

Читайте також: Падіння української промисловості відбувається через теплу погоду, – Милованов

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE