Politerno > Україна і світ > Меркель заявила про необхідність добудувати “Північний потік-2” – Путін сподівається на завершення за рік

Меркель заявила про необхідність добудувати “Північний потік-2” – Путін сподівається на завершення за рік

  • 11 Січня, 2020
  • 1264 Переглядів
  • 0

Російський трубопровід “Північний потік – 2”, який зупинився в декількох десятках кілометрах від берега Німеччині, повинен бути добудований, оскільки країна від нього виграє.

Про це заявила канцлер ФРН Ангела Меркель в Москві на спільній з президентом РФ Володимиром Путіним прес-конференції, передають російські ЗМІ.

Як вважає Меркель, трубопровід легітимований за допомогою нового європейського законодавства. “Нам необхідно довести його до кінця”, – сказала вона.

За її словами, “Північний потік-2” можна побудувати попри санкції США і Берлін буде продовжувати підтримку цього проекту.

“Німеччина та інші європейські країни виграють від “Північного потоку”. Всі зацікавлені в диверсифікації своїх газових поставок, але це дуже важливий проект”, – повідомила канцлер.

Меркель також висловила задоволення тим, “що була досягнута дуже хороша домовленість з приводу транзиту газу через Україну”.

У свою чергу Путін висловив надію, що “Північний потік-2” буде завершено до кінця поточного року або у першому кварталі 2021 року.

Також президент РФ заявив, що Росія зможе самостійно добудувати будівництво газопроводу “Північний потік-2”, проте терміни його завершення будуть зрушені.

“Ми, безумовно, зможемо добудувати (газопровід – ред.) самостійно, без залучення іноземних партнерів. Питання у термінах. Це – єдине питання, яке постає в зв’язку з цим. Безумовно, закінчення будівництва буде відсунуто на кілька місяців”, – додав Путін.

Нагадаємо, швейцарсько-голландська компанія Allseas Group призупинила прокладання труб для проекту газогону після того, як Вашингтон запровадив санкції проти “Північного потоку-2”.

Після зупинки будівництва російського газогону “Північний потік-2” через санкції з боку США , Росія не має можливості завершити “Північний потік – 2”, але шукає варіанти для того, щоб прокласти останні 160 кілометрів газопроводу.

У Кремлі заявили, що санкції США є порушенням міжнародного права, але вони не зупинять побудову “Північного потоку-2”.

Зазначимо, що генеральний директор компанії Nord Stream 2 AG (оператора газопроводу “Північний потік-2”) 64-річний Маттіас Варніг з 1974 року шпигував на східнонімецьку таємну поліцію Штазі.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE