Politerno > Україна і світ > Відповідальність за збиття літака МАУ взяв на себе командувач аерокосмічними силами КВІР

Відповідальність за збиття літака МАУ взяв на себе командувач аерокосмічними силами КВІР

  • 11 Січня, 2020
  • 1159 Переглядів
  • 0

Командувач аерокосмічними силами Корпусу Вартових Ісламської революції (КВІР) Амір Алі Хаджізаде узяв на себе всю відповідальність за катастрофу літака МАУ.

Про це повідомляє агентство Tasnim у Twitter.

“Я особисто беру на себе повну відповідальність за те, що український літак було ненавмисно збито”, – наводить агентство слова Хаджізаде.

“Про те, що сталася з українським літаком жахлива ​​трагедія я дізнався, перебуваючи на заході країни, після завершення ракетної операції проти баз США. Коли я переконався, що це сталося, я побажав собі померти, тому що краще б я помер, але не став свідком такої події”, – заявив він на пресконференції, відео якої оприлюднено у Twitter.

За словами генерала, оператор, який збив літак, отримав повідомлення про запуск ракети “Круз” і прийняв об’єкт, що наближався, за ракету.

“Оператор міг збити об’єкт, але міг і не робити цього, у нього було всього 10 секунд на прийняття рішення. Але для цього він повинен був отримати підтвердження. У цьому і полягає помилка оператора. Але в тих умовах стався збій в системі зв’язку, і він не зміг отримати підтвердження й прийняв це жахливе рішення. Ракету було випущено і літак був збитий “, – заявив військовий.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов  коментарі ВВС Україна заявив, що Україна мала докази ракетного удару по літаку МАУ в Ірані ще до того, як відповідну інформацію оприлюднили партнери з інших країн.

Читайте також: Зеленський, ідентичність та дружба з маніяком – казка про дурне мишеня

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE