Politerno > Україна і світ > Кіберполіція намагається отримати доступ до сервера ЗМІ

Кіберполіція намагається отримати доступ до сервера ЗМІ

  • 30 Січня, 2020
  • 1498 Переглядів
  • 0

Керівництво кіберполіції в Полтавській області направило одному з інтернет видань листа, з якого зрозуміло, що влада регулярно намагається законодавчо запровадити цензуру в інтернеті. У даному випадку пропонується давати поліції доступ до сервера ЗМІ, встановлюючи там «бекдор».

Незаконне стеження за користувачами? Своє ставлення до цього висловив і речник українського кіберальянсу Шон Таунсенд. З його слів, швидше за все знайдуться ЗМІ, котрі встановлять закладку від кіберполіції. Тому він пропонує користувачам відключати WebRTC.

Однак, тільки прочитавши лист, розумієш, на таку зарплату в кіберполіції справжні фахівці прийти не могли. І підвищувати їм зарплату можна, тільки якщо наймати нового фахівця. І уявіть, це ще не були прийняті ніякі закони для цензури в інтернеті, а держава вже так себе веде, ніби їм все дозволено. 

Вам пропонують поставити скрипт, розроблений в кіберполіції! Що він буде робити, крім “заборони анонізму” (з оригінального тексту запиту)? Та що завгодно, аж до того, що ви можете втратити контроль над своїм ресурсом. У певний момент якомусь співробітникові кіберполіції прийде в голову закрити ваш сайт, і він це зробить.

У даному випадку держава не несе ніякої відповідальності, якщо ви самі погодитеся встановити даний скрипт. Це ж не поліція стежить за вами, а ви для чогось лізете в особистий простір своїх користувачів.

Читайте також: Тернопільські правоохоронці посилять співпрацю з бізнесом для ефективної протидії кіберзагрозам

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE