Politerno > Україна і світ > Обстріли в районах “розведення” не припиняються жодного дня

Обстріли в районах “розведення” не припиняються жодного дня

  • 2 Лютого, 2020
  • 1278 Переглядів
  • 0

Впритул до ділянки розведення Золоте-4 впродовж трьох місяців точаться жорстокі бої. Зокрема, нещодавно від зони відведення українських військ за 2 км на захід від Катеринівки, яку російські окупанти вчора обстрілювали великокаліберними кулеметами, та яка межує з демілітаризованою зоною.

Про це пише відомий військовий кореспондент і блогер Валерій Авер’янов.

Хутір Вільний – вчора потужні обстріли 82 мм мінометами, гранатометами, великокаліберними кулеметами. В 3 км від зони розведення поблизу Оріхового, ворог двічі обстрілював позиції захисників України, випустив майже півсотні мін з 120 мм мінометів. В 7 км на північний схід від зони розведення окупанти вели обстріли по наших позиціях неподалік Новотошківського, там вчора загинула 33-річна військовий медик, яка привезла ліки бійцям.

Раніше ми писали: Влада “не помічає” активні бойові дії в місці розведення сил

Обстріли поблизу Золотого не припиняються жодного дня, з 29.10.19, зі дня, коли Україна відвела свої війська, ми втратили майже два десятка бійців, ворог почав на цій ділянці фронту застосовувати більш потужну зброю, у тому числі міномети 120 мм, ствольну артилерію 122 та 152 мм, контрбатарейна боротьба проти якої з нашого боку не ведеться.

Більше тижня окупанти блокують доступ ОБСЕ на ділянку розведення під Петрівським, де вони безперешкодно заходять на позиції, які залишили сили ООС і ведуть провокаційні обстріли трасуючими кулями по власних позиціях, роблячи картинку на камери відеоспостереження ОБСЕ і сюжетів рашаЗМІ.

Вже з 1 березня цього року анонсовані нові ділянки відведення українських військ «заради миру» в Гнутово, Новоселівки Другої і в районі залізнодорожнього моста в Станиці Луганській, обговорюються й інші ділянки, в тому числі пропонують для розведення район Авдіївки, Веселогорівки, Розсадок, Широкиного і Щастя.

Росіяни намагаються зробити розведення біля населених пунктів. Вони хочуть помістити в цю «сіру зону» конкретні населені пункти.

Викликає велике занепокоєння розведення військ поблизу Щастя, де знаходиться ТЕС, яка забезпечує електроенергією всю північ підконтрольної Україні частини Луганської області, а також розведення військ на маріупольському напрямку, де навіть сьогодні від позицій, контрольованих окупантами до Талаківки відстань лише 6 км, до Сартани 8 км, а до східних околиць Маріуполя 10 км.

Нема ніякого припинення вогню, обстріли активізувалися по всій лінії фронту. Але навіть за цих умов спроби української влади домовитися не припиняються, вона готова на нові територіальні поступки окупантам, наражаючи на небезпеку міста і селища, які сьогодні живуть мирним життям, останні обстріли по яких були в 2015 році, – підсумовує пан Авер’янов.

Читайте також: Загострення ситуації на Донбасі Росія планувала давно

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE