Politerno > Україна і світ > “Дєдушка” і “совок”: “слуга” Богуцька образила вченого-соціолога, а потім вибачилася, переплутавши його прізвище

“Дєдушка” і “совок”: “слуга” Богуцька образила вченого-соціолога, а потім вибачилася, переплутавши його прізвище

  • 3 Лютого, 2020
  • 1274 Переглядів
  • 0

Нардепка з фракції “Слуга народу” Єлизавета Богуцька спершу назвала відомого українського соціолога, професора Євгена Головаху “Євгеном Івановичем позаминулого століття” і “дідусем”, а через кілька днів вибачилася, переплутавши його прізвище.

Перший пост у Фейсбуці Богуцька написала 31 січня, відреагувавши на дискусію між міністром Кабінету міністрів Дмитром Дубілетом і Євгеном Головахою у студії “Свободи слова Савіка Шустера”.

Соціолог опонував міністру, заявляючи про необхідність проведення повноцінного перепису населення. Водночас Дубілет наполягав на достатності підрахунку загальної кількості населення України шляхом цифрових даних.

“Стоїть зараз Дубілет у Шустера і якийсь Євген Іванович позаминулого століття. Стоїть майбутнє і минуле. Треш.

І дідусь намагається розповісти Дубілету, як правильно проводити достовірний перепис, якщо двері агентам не відчиняє 25% людей.

Думаю, що він і телефоном кнопковим користується, а вдома дзвонить з дискового, який встромляє у спеціальну розетку”, – написала нардепка.

Читайте також: Кабмін порахував українців трьома методами, без перепису (Інфографіка)

Після резонансу, викликаного цим постом, і зауважень, що заступник директора Інституту соціології НАНУ Євген Головаха є одним із найавторитетніших українських соціологів, Богуцька вибачилася, проте цього разу переплутала прізвище вченого.

“Кілька днів тому я написала пост про Дмитра Дубілета в програмі Шустера. Його опонента назвала “якимось Євгеном Івановичем із позаминулого століття”.

Виявилося, що це дуже відомий соціолог Головко.

“І виходить, що я образила людину, назвавши його “якимось, з далекого минулого” і “совком”. Приношу свої вибачення Євгену Івановичу Головку”, – зазначила Богуцька сьогодні.

До слова, дісталося від “слуги” і лідерці “Батьківщини” Юлії Тимошенко, котра розкритикувала так звану “діджиталізацію” від влади, коли в країні безліч сіл, де навіть інтернету немає, а смартфон – для багатьох недоступна розкіш.

У коментарях під публікацією Богуцьку як підтримали:

“Це просто представники системи, яка чинить опір.”

“Совок” головного мозку “- відмінний синонім шизофренії!”

“На жаль, але на вибори ходять бабусі з дисковими телефонами і їм глибоко все одно на діджіталізацію.”

Так і розкритикували, вказавши, що Євген Головаха є відомим вченим, якого найчастіше цитують провідні ЗМІ США, Європи, Великої Британії, а “кожна його робота – бестселер”:

Читайте також: Рейтинг довіри до Зеленського опустився нижче 50 відсотків

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE