Politerno > Україна і світ > В Україні лише розпочали розробляти тест на коронавірус

В Україні лише розпочали розробляти тест на коронавірус

  • 3 Лютого, 2020
  • 760 Переглядів
  • 0

Українські фахівці планують розробити через 10-14 днів тест на коронавірус 2019-nCoV. Після створення тесту потрібно буде вирішити питання його запуску в серійне виробництво.

Про це пише ZN.UA із посиланням на власні джерела в Міністерстві охорони здоров’я.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов у суботу, 1 лютого, повідомив про те, що Моніторингова комісія при РНБО працює над системою, що дозволяє швидко визначати наявність коронавірусу 2019-nCoV в організмі людини.

“Наші вчені зараз займаються розробкою тест-систем. 20-го числа китайці дали всім охочим РНК вірусу. Зараз ми працюємо над створенням цих систем. Наша система буде найближчим часом”, – заявив Данілов в інтерв’ю одному з українських каналів.

Як вдалося дізнатися виданню з джерел в Міністерстві охорони здоров’я та РНБО, в Україні над створенням тесту на коронавірус працюють дві команди вчених: лабораторія Інституту молекулярної біології та генетики НАН України та лабораторія епігенетики Інституту геронтології НАМН України. Результат очікується через 10-14 днів.

Тест дозволить за допомогою слини визначати, чи є в організмі небезпечний “уханьський вірус”. 

Раніше ми писали: Коронавірус: у світі всіх поміщають в карантин, в Україні – відразу відпускають

На сьогодні Україна за допомогою Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) закупила невелику кількість тест-систем, вони дорогі і дефіцитні в усьому світі.

Крім вітчизняної розробки, уряд веде переговори про закупівлю тестових систем у Німеччині. Попередня ціна одного тесту – 1500 євро.

Читайте також: Заражених коронавірусом може бути в 10 разів більше

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE