Politerno > Україна і світ > У Раді йде боротьба за голоси по ринку землі

У Раді йде боротьба за голоси по ринку землі

  • 6 Лютого, 2020
  • 736 Переглядів
  • 0

У Верховній Раді, яка сьогодні, 6 лютого, збирається прийняти закон про ринок землі, йдуть напружені “торги” між фракціями за голоси, необхідні на підтримку документа.

Про це з парламенту повідомив журналіст OBOZREVATEL. За його словами, депутати налаштовані сидіти “до перемоги”, але ніхто не знає, як довго триватиме голосування.

Зокрема, з самого ранку в Раді почалися торги з фракцією “Голос”. Станом на 10:00 її депутати не були готові дати голоси за законопроект. Також попередньо не збираються голосувати члени так званої групи “Олександра Дубинського – Ігоря Коломойського” (одне з неформальних об’єднань усередині фракції “Слуги народу”).

“За словами джерела, група Дубінського – це як своя фракція у фракції, у них своя думка з кожного питання”, – повідомив журналіст.

Вранці в четвер у Раді пройшло засідання фракції “Слуги народу”, на якому був присутній президент України Володимир Зеленський.

“Президент спілкувався з депутатами 45 хвилин. Йому важливо прийняти закон, тому що в середині лютого будуть переговори з МВФ. А іноземці хочуть результату – відкриття ринку землі в Україні. В іншому випадку гроші не дадуть. На випадок невдачі при голосуванні у депутатів СН є запасний варіант: зайти в обговорення і затягнути процес, щоб сказати, що щось робиться”, – повідомив журналіст.

Глава фракції “Слуги народу” Давид Арахамія заявив, що вони мають достатньо голосів на підтримку законопроекту, але працювати доведеться всю ніч, передає “Інтерфакс-Україна”.

“У нас є голоси, досить. Більше 226. Будемо працювати всю ніч. Повинен же цей парламент хоч одну ніч попрацювати? Сьогодні ми заходимо в ринок землі. Це – партійна програма, наша обіцянка звільнити від кріпацтва 7 мільйонів українців, які володіють своєю землею. І про це ми говорили “, – сказав Арахамія.

Читайте також: В “Слузі народу” визначилися з позицією щодо ринку землі

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE