Politerno > Україна і світ > Евакуацію українців з Уханя переносять, бо на батьківщині немає місць для карантину – ЗМІ

Евакуацію українців з Уханя переносять, бо на батьківщині немає місць для карантину – ЗМІ

  • 10 Лютого, 2020
  • 961 Переглядів
  • 0

З 80 громадян України трохи більше половини вже тиждень очікують повернення на батьківщину з китайського Уханя, який став епіцентром коронавірусу. Евакуювати їх повинні були ще на початку місяця, але все затягується і причин не пояснюють. Зараз називають дату – вечір вівторка, 11 лютого

Про це повідомляє ТСН.

Іван Кудацький з Уханя розповідає, що зараз постійно сидить вдома. Він виходить тільки в магазин за продуктами, а контроль на кожному кроці – температуру медики перевіряють при виході з будинку, в магазині, і при поверненні додому. Повернення в Україну чекає з нетерпінням.

“Ми заповнили заяви, що нас відправлять на карантин і буде неможливо відвідування наших близьких. Ми будемо повністю ізольовані – крім лікарів нас ніхто відвідувати не зможе і ми даємо на це згоду”, – розповів українець.

Де розміщуватимуть на карантин українців, у Мінохоронздоров’я поки ще не знають. Палат такого високого рівня ізоляції, які вже підготовлені в інших розвинених країнах, немає. І вже є тест-системи, яких вистачить на перевірку до трьох десятків пацієнтів. Далі сподіваються на гуманітарну допомогу від ВООЗ або ж розроблять свої.

“Система, яку ми розробляємо, йде повністю з внутрішнім контролем. Тобто ВООЗ розробила еталонний зразок вірусу. У будь-якому випадку ви перевіряєте самі себе: він спрацьовує чи ні”, – повідомив Олександр Коляда, один із розробників.

Нагадаємо, серед заражених коронавірусом 2019 nCoV на круїзному лайнері Diamond Princess, що стоїть з 3 лютого на карантині в японському порту Йокогама, виявили другого українця.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE