Politerno > Україна і світ > Знімати відео про облитий зеленкою пам’ятник генералу-вбивці – злочин

Знімати відео про облитий зеленкою пам’ятник генералу-вбивці – злочин

  • 13 Лютого, 2020
  • 3719 Переглядів
  • 0

У Києві Печерський районний суд 12 лютого відпустив на поруки 19-річного Івана Хоменка, якого звинувачують у нарузі над пам’ятником.

Хлопця звинуватили в тому, що 10-го лютого він облив зеленкою пам’ятник генералу Ватутіну в Маріїнському парку. Частина 3 статті 297 Кримінального кодексу – «Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого» – передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 7 років.

Сам Хоменко заперечує свою причетність до наруги. За його словами, йому написав знайомий і попросив зняти відео, але не пояснив, для чого. На момент затримання поліцією особи, які обливали пам’ятник фарбою, втекли.

Суд ухвалив рішення віддати Івана Хоменка на поруки народному депутату від «Європейської солідарності» Михайлу Бондарю.

Іван Хоменко студент, вчиться на юриста. Член організації “Невідомий Патріот”, юридично допомагає боротись проти забороненої комуністичної спадщини. Також він надає юридичну допомогу ветеранам російсько-української війни щодо отримання ними статусу УБД. Після закінчення вузу збирається піти на службу в ЗСУ, щоб, за його словами, допомогти країні відстоювати незалежність.

Юрист Юрій Павленко (Хорт) стверджує, що поліцейські після затримання вибивали в Хоменка покази та проводили лікбез про “велич постаті Ватутіна в історії”.

Також, юрист заявляє, що на керівництво поліції чинився тиск з Посольства РФ в Україні з метою показового ув’язнення Івана Хоменка та кваліфікації його дій як тяжкий злочин.

“На високому рівні було вирішено, що такі інциденти не сприяють мирним процесам з РФ і, відповідно, потрібно показово покарати хоч когось за наругу над героями Кремля”, – зазначив Юрій Павленко.

7 РОКІВ ЗА ПАМ'ЯТНИК ВАТУТІНАОсобливо цинічним в цій історії є те, що Аваківські поліцаї змінили молодому патріоту…

Опубліковано Юрієм Хортом Вівторок, 11 лютого 2020 р.

Читайте також: Добродій Цукерберг наніс удар по російських спецслужбах

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE