Politerno > Україна і світ > “США, поки неофіційно, через своє ЗМІ, натякнули на нещирість президента України”, – Бутусов

“США, поки неофіційно, через своє ЗМІ, натякнули на нещирість президента України”, – Бутусов

  • 14 Лютого, 2020
  • 1345 Переглядів
  • 0

“Радіо Свобода”, некомерційний засіб масової інформації, який офіційно фінансує Конгрес США, опублікувало інформацію з посиланням на свої неназвані джерела, про співпадіння перебування президента України Володимира Зеленського з главою Ради безпеки РФ Миколою Патрушевим, і про використання Зеленським і Патрушевим одного і того ж літака для перельоту в Оман і з Оману (!) в січні. По суті, дали зрозуміти, що у них могла бути таємна зустріч.

Сьогодні це, безумовно, головна проблема національної безпеки, і ця історія може глобально обрушити довіру до керівництва України.

Зеленський раніше публічно заперечував будь-які таємні зустрічі з представниками Путіна. Більше того, офіс президента публічно спростував факт зустрічі і зараз, а також заявив, що буде подавати в суд проти “Радіо Свободи” за поширення дезінформації. І в ситуації з будь-яким іншим ЗМІ це виглядало було цілком достатнім для того, щоб пояснити свою позицію.

Але тільки не зараз.

“Радіо Свобода” – це не тільки ЗМІ, а й фактично інформаційне представництво американської зовнішньої політики. І в разі порушення будь-яких стандартів роботи – контроль зберігається в руках Вашингтона.

Таким чином, в очах всього світу, не названі джерела “Радіо Свободи”, який натякнув про можливість таємних контактів з Патрушевим Зеленського і мера Харкова Кернеса – це або американські офіційні особи, або ті, кого редактори вважають такими, що заслуговують довіри згідно з американськими стандартами.

Можна оштрафувати “Радіо Свободи” в суді – і змусити Конгрес США заплатити великі гроші за поширення дезінформації про президента України. Але, перш за все, треба добре зважити наслідки суду, і силу своїх аргументів.

Поки виглядає так – США, поки неофіційно, через своє ЗМІ, натякнули на нещирість президента України і його адміністрації, і винесли підозру Зеленському в веденні таємної дипломатії з керівництвом РФ, за спиною наших американських союзників.

Якщо Офіс президента адекватно оцінює ситуацію, то сьогодні там ніхто не буде спати, і всі дипломатичні і політичні канали будуть працювати над підготовкою публічного роз’яснення.

Не хочу поспішати з оцінками, дуже хочу почути офіційну публічну реакцію президента і його офісу після публікації сенсаційного розслідування. Це занадто серйозна тема для легковажних коментарів.

Чому важливо побачити офіційну реакцію? Тому що тільки у відповідь на заяву Києва щодо “Радіо Свободи” обов’язково будуть змушені відповісти американські дипломати і державний департамент. Ситуація безпрецедентна.

Сьогодні Оман – це не просто інформаційна хвиля.

Це питання довіри до української влади.

Це питання довіри до президента і Головнокомандувача.

Це авторитет України на міжнародній арені.

Ця інформаційна хвиля може викликати глибоку системну кризу.

Юрий Бутусов

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE