Politerno > Україна і світ > Українці єдині, кого влада обманула і не евакуювала з Китаю

Українці єдині, кого влада обманула і не евакуювала з Китаю

  • 14 Лютого, 2020
  • 1197 Переглядів
  • 0

Про те, як українська влада не виконала пропіарені власні обіцянки з евакуації громадян України з китайського міста Ухань, епіцентру поширення коронавирусу, розповіла Ірина Чуйко, котра навчається в Уханському технологічному університеті.

Пані Ірина наразі перебуває в місті Ухань та на своїй сторінці у Facebook періодично розповідає, що відбувається в епіцентрі зародження страшної хвороби.

“На жаль, епідемія поки не йде на спад, і ходять розмови, що місто повернеться до повноцінного життя не раніше кінця березня – по позитивним прогнозам. Сидіти в ізоляції не так просто, повірте. Тому я вирішила евакуюватися разом з нашими громадянами в Україну – додому. Тим більше, що всі мої одногрупники і майже всі друзі поїхали. Більшість країн евакуювали своїх громадян в перший тиждень лютого”, – пише Ірина Чуйко.

Українці, що ще залишалися в Ухані (а це близько50 чоловік), повірили піар-компанії української влади з підготовки евакуації. Пані Ірина зазначає, що по всіх українських каналах кілька разів передавали подробиці їхньої евакуації: Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук “особисто бив себе в груди і заявляв, що він вивезе громадян України з Китаю, під його керівництвом ще 2 тижні тому був створений штаб по роботі над проблемою”.

Далі за текстом посту Ірини Чуйко.

“Міністерство охорони здоров’я України тоді ж заявляло, що вони повністю готові до атаки коронавірусу … Тим часом Пан Президент Зеленський проходив «перевірку на справжність», зустрічаючись з Папою Римським … Почитайте його офіційний Інстаграм.

Наша евакуація спочатку повинна була відбутися в кінці першого тижня февраля … потім в понеділок 10 лютого. Потім в ніч з 11 на 12 лютого. В Ухані не ходить громадський транспорт і навіть заборонений приватний. Наше Посольство домовилося з китайською транспортною компанією, щоб нас (бл. 50 осіб, розкиданих в різних частинах міста), забрали автобуси. Було отримано всі дозволи на вивезення іноземних громадян. Ми вже навіть знали номери автобусів і номери телефонів китайських водіїв і супроводжуючих. Представник Консульства нас попередив, що ми обов’язково повинні підписати документ про те, що ми згодні проходити карантин на батьківщині – інакше без нього ми не сядемо в літак. Тому всі підписали цей документ, а пані Скалецька несе перед камерами на всю країну відверту нісенітницю, називаючи причиною затримки евакуації те, що хтось не підписав документ. Просто немає слів. Більш того, нам навіть виділили невелику матеріальну допомогу, але достатню для покупки продуктів і речей першої необхідності, які можуть знадобитися при евакуації.

І ось всі на валізах. В Україні зі всіх новин передають, що людей евакуюють з Уханя. А вранці 11 лютого нам повідомляють, що … літак, спеціальний рейс з Києва за нами не прилетить. І ось тут стало гірко. До цього ми в чатах трохи посміювалися над росіянами, яких забрали на військових літаках без туалету з відром за шторкою … Але за ними хоча б літак прилетів. А за нами – немає. Чи не прилетить чарівник у блакитному вертольоті …

Можна нарікати на економіку, її занепад. Але, пардон – Вануату евакуювали своїх людей. А також Папуа-Нова Гвінея, Бангладеш і ще ряд країн з менш розвиненою економікою, не порівнянною з «Європейської» державою.

Як я говорила, ще 2 тижні тому керівництво нашої країни заявляло, що вони повністю готові. Раз у раз говорили про місце проведення карантину – спочатку, що це десь в Рівне. Потім – 2 бази в Київській області … А вчора чиновники заявили, що у них немає місця для карантину … Що, правда ?!

Я завжди пишалася тим, що я – українка. У Китаї я всім кажу, що я – з України, з Європейської країни. А по факту … маємо те, що маємо. Але вже так набридло бути першими … з кінця”.

Для нашої влади пересічні громадяни залишаються непотрібом, пустим місцем. 

Читайте також: Різниця у відношенні влади до загиблих у авіакатастрофі та військових в ООС шокує

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE