Politerno > Україна і світ > Зеленський зустрівся з главою МВФ

Зеленський зустрівся з главою МВФ

  • 15 Лютого, 2020
  • 879 Переглядів
  • 0

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з директоркою Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою на полях 56-ї Мюнхенської конференції з питань безпеки. Це вже другі перемовини глави держави з очільницею МВФ цього року, повідомляє Офіс президента.

«Сторони обговорили законопроєкти, які допоможуть Україні вийти на стабільне економічне зростання та забезпечити механізми захисту своїх громадян. Зокрема, йшлося про перебіг судової реформи, побудову системи верховенства права, так званий законопроєкт про банки», — зазначили в Офісі.

«Наша зустріч з Крісталіною Георгієвою була, як завжди, конструктивною. Обговорили останні події та позитивні досягнення в нашій економіці, які принесуть користь кожному українцю. Наш діалог з МВФ змістовний, а стосунки – дружні», — підсумував Володимир Зеленський.

Зазначимо, що однією з причин того, що нову кредитну програму МВФ з Україною ще не затвердили є те, що українська влада досі не виконала попередніх умов, які їй поставили у фонді. Серед них — ухвалення законопроєкту, який має унеможливити повернення ПриватБанку колишнім власникам. Наразі цей законопроєкт не розглядали навіть у першому читанні. Почати розглядати його депутати зможуть лише після того, як закінчать голосування за законопроєкт про ринок землі, розглянувши всі 4018 правок до нього: це може зайняти декілька місяців.

Читайте також: Зеленський зустрівся з сенаторами США і розповів, як бореться з олігархами

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE