Politerno > Україна і світ > Зеленський зустрівся з сенаторами США і розповів, як бореться з олігархами

Зеленський зустрівся з сенаторами США і розповів, як бореться з олігархами

  • 14 Лютого, 2020
  • 932 Переглядів
  • 0

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з сенаторами США Рональдом Джонсоном, Джоном Баррассо і Крістофером Мерфі, щоб обговорити хід антикорупційних реформ в Україні та співпрацяю з Міжнародним валютним фондом, а також питання деолігархізації в країні.

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

Сторони обговорили хід реформ в Україні, зокрема відзначили пріоритетність антикорупційної реформи і співробітництва з Міжнародним валютним фондом. Також президент висловив вдячність США за фінансову, військову і технічну допомогу. Він підкреслив, що одним з найважливіших своїх завдань вважає зміну іміджу України в світі.

“Ми хочемо, щоб, говорячи про Україну, люди думали не про корупцію, а про те, яка у нас чудова країна з хорошими людьми і привабливим інвестиційним кліматом”, – заявив глава держави сенаторам.

Під час зустрічі Зеленський переконував у добрих стосунках української влади з МВФ. 

“Ми робимо багато для подолання корупції, перезапускаємо правоохоронну систему, приймаємо для цього багато законопроектів”, – переконував Зеленський гостей. 

Президент також подякував сенаторам за двопартійну підтримку.

“Ми знаємо, що представники обох партій США підтримують Україну – наш суверенітет, територіальну цілісність і допомагають нам не просто на словах”, – зазначив Зеленський.

У числі законів, які сприяють деолігархізації, він назвав приватизацію понад півтисячі державних підприємств.

“Ми боремося з монополіями, тепер приватизація відбувається за відкритим конкурсом. І це теж буде сприяти боротьбі з корупцією в нашій державі”, – додав Зеленський. 

Сенатори запевнили главу держави, що бачать позитивні зміни в Україні, і засвідчили готовність підтримувати Україну на шляху цих змін.

Читайте також: Оман, як центр української політики

Нагадаємо, 13 лютого програма “Схеми: корупція в деталях” повідомила, що президент Володимир Зеленський повернувся з Оману в Київ чартерним літаком Bombardier Global Express 6000 в той же день, коли тим же бортом в Оман прилетів секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев.

Розслідувачі також повідомляли, що за два тижні до Оману Патрушев у Москві зустрічався із мером Харкова Геннадієм Кернесом і Робертом Тедеєвим, двоюрідним братом екснардепа від “Партії регіонів” Ельбруса Тедеєва. Останні нібито їздили до Москви лікувати зуби.

Новопризначений керівник Офісу президента Андрій Єрмак протягом трьох скликань Верховної Ради працював помічником Ельбруса Тедеєва. Він також супровождував Зеленського під час візиту в Оман.

Як заявила, речник президента Юлія Мендель у Facebook, президент Володимир Зеленський не зустрічався в Омані з секретарем Ради безпеки Росії Миколою Патрушевим. Новопризначений голова Офісу президента Андрій Єрмак на своїй сторінці у Facebook  також прокоментував розслідування програми “Схеми: корупція в деталях”, щодо візиту президента Володимира Зеленського до Оману, заявивши, що “це все – неправда від початку і до кінця”.

14 лютого, «Схеми» озвучили свою позицію щодо реакції ОП на розслідування «Оманлива відпустка»

Читайте також: “США, поки неофіційно, через своє ЗМІ, натякнули на нещирість президента України”, – Бутусов

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE