Politerno > Україна і світ > Атака на Золоте: Єрмак згадав про “особливий цинізм” ворога, а Сивохо переніс презентацію “платформи примирення”

Атака на Золоте: Єрмак згадав про “особливий цинізм” ворога, а Сивохо переніс презентацію “платформи примирення”

  • 18 Лютого, 2020
  • 937 Переглядів
  • 0

Глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що влада робить усе, щоби закінчити війну на Донбасі, а радник секретаря РНБО Сергій Сивохо переніс презентацію “Національної платформи примирення і єдності” через ескалацію на фронті.

На своїй сторінці у Facebook Єрмак назвав особливим цинізмом атаку, яка відбулась у річницю Дебальцевської трагедії.

Він висловив співчуття родині загиблого українського воїна. Окремо керівник ОП звернувся до тих, хто вбачає “зраду” в діях влади.

“Всім, хто “розганяє” зраду, я хотів би сказати наступне: так, у нас в країні йде війна, вона не припиняється. Те, що ця атака відбулась в п‘яту річницю Дебальцівської трагедії – особливий цинізм. Глибоке співчуття родині загиблого. Але саме тому ми сьогодні робимо все для того, щоб цю війну закінчити. Щоб зранку не приходили такі новини, щоб наші воїни повернулись до своїх родин живими. Так, ми прагнемо миру, але водночас ми збільшуємо фінансування на армію і активно працюємо над підвищенням її обороноздатності.
Так, ми йдемо шляхом переговорів, але водночас і шляхом внутрішнього посилення: наша армія готова відповідати на подібні атаки, і давати гідну відсіч агресору. Тримаймось разом!”, – написав Єрмак.

У свою чергу, радник секретаря Ради безпеки і оборони з питань реінтеграції і відновлення окупованих територій Донбасу Сергій Сивохо у Facebook повідомив про перенесення презентації “Національної платформи примирення і єдності” через ескалацію на Донбасі.

“Цинічна провокація, щоб зірвати мирні ініціативи. Немає інших слів для того, щоб описати те, що сталося сьогодні в районі Золотого. Це було нелегко – ми сумнівалися і зважували “за і проти”, але в підсумку, вирішили перенести презентацію Національної платформи примирення і єдності”, – написав Сивохо.

Сивохо підкреслив, що презентація не скасовується, а переноситься з 19 лютого на пізніший термін (дату повідомлять пізніше). За його словами, робота з налагодження діалогу між простими людьми триватиме “непублічно, системно, безперервно”.

Нагадаємо, зранку 18 лютого бойовики атакували позиції підрозділів Об’єднаних сил України поблизу Новотошківського, Оріхового, Кримського, Хутора Вільного, що поблизу Золотого, тривав бій, у якому Україна зазнала втрат.

Пізніше у штабі ОС додали, що розгублені бойовики брешуть про напад України. 

Президент Володимир Зеленський назвав атаку бойовиків на Донбасі в районі Золотого провокацією і заявив, що Україна впевнено наближається до припинення війни.

Читайте також: Стало відомо, чому бойовики пішли у наступ у районі Золотого

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE