Politerno > Україна і світ > У районі Золотого ворог пішов у наступ

У районі Золотого ворог пішов у наступ

  • 18 Лютого, 2020
  • 1033 Переглядів
  • 0

У районі Золотого із самого ранку триває запеклий бій. Найманці РФ застосовують заборонене Мінськими угодами важке озброєння.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці написав депутат Лисичанської міськради Віталій Шведов.

“Десь з 5:00 ранку йде інтенсивний бій, район Золотого (ш-та Родіна), Оріхового та Новотошківки. Обстріли чути і в Лисичанську. Накривають квадрати, так, як у 2015 році, калібр 120 і вище. Кулі долітають до Золотого, у Новотошківці влучання у житловий масив, зруйновано житло. Ось таке розведення і режим тиші, і для ЗСУ миротворча команда “наблюдать, не отвечать”. Де ОБСЄ, де всі інші, де “доблесні полководці” від миру?” – розповів він.

“Сьогодні о 5 ранку російські війська атакували українські опорні пункти в районі Золотого, нині з 5 години триває безперервний важкий бій із застосуванням усіх видів зброї, включно з артилерією калібру 152 мм, мінометів – 120 мм. Противник на широкому фронті накриває бойові розташування 72-ї та 93-ї механізованих бригад у районі ділянки розведення Золоте-Оріхове-Новотошківка. На одному з опорних пунктів був ближній бій з російською штурмовою групою. Наша артилерія відкрила вогонь у відповідь, підтягуються резерви. Таких широкомасштабних бойових дій на фронті не було з 2018 року”, –повідомив головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

Унаслідок активізації бойових дій найманців РФ у районі Золотого під вогонь противника потрапив 2-й батальйон 93-ї ОМБр. 

Внаслідок бою українські захисники не втратили позицій. Про це повідомляє пресцентр ООС.

“Наразі бій поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний закінчився. Підрозділи Об’єднаних сил надали адекватну вогневу відповідь противнику та утримали повний контроль над ситуацією… У ворога один загиблий, п’ять – важко поранених. Противник запросив режим тиші. Позиції українських захисників не втрачені”, – йдеться в повідомленні пресцентру.


Читайте також: Обстріли в районах “розведення” не припиняються жодного дня

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE