Politerno > Тернопільщина > Через заяву про коронавірус атакували сайт Тернопільської міської ради

Через заяву про коронавірус атакували сайт Тернопільської міської ради

  • 18 Лютого, 2020
  • 2050 Переглядів
  • 0

У Тернопільській міській раді заявили, що учора ввечері на їхній офіційний сайт було здійснено DoS-атаку. Про це повідомили в прес-службі міської ради.

«За нашою інформацією, атака була пов’язана із публікацією на сайті звернення міського голови Тернополя Сергія Надала щодо недопущення розміщення осіб, евакуйованих з Китаю, в санаторій «Медобори», – повідомили в прес-службі.

Міська рада закликала правоохоронців розслідувати даний інцидент, щоб встановити причетних до DoS-атаки. Станом на сьогоднішній ранок сайт міської ради вже повноцінно працював.

Учора, 17 лютого, міський голова Тернополя Сергій Надал оприлюднив офіційне звернення до голови Тернопільської ОДА Ігора Сопеля та голови облради Віктора Овчарука, у якому закликав запобігти потенційному розміщенню в санаторії «Медобори» українців, яких мають евакуювати з Китаю.

У свою чергу Сопель відповів, що офіційного підтвердження наміру привезти на Тернопільщину евакуйованих з Китаю українців немає. Очікується, що літак з українцями, яких мають евакуювати з китайського міста Ухань, де зафіксовано спалах коронавірусу, прилетить до України 20 лютого.

Наскільки стало відомо, на даний момент в Микулинцях, що поруч з санаторієм “Медобори” (с.Конопківка), перебуває заступник генерального директора Центру громадського здоров’я Роман Родина. Вказаний посадовець інспектує санаторій на предмет готовності до прийому евакуйованих з м.Ухань українців. Місцеві жителі вийшли на мітинг протесту.



Враховуючи численні DоS-атаки на сайт “Політерно” внаслідок викривальних статей про чинну виконавчу владу області, можна припустити, що замовником цих кіберзлочинів є одна й та ж особа.

Читайте також: Кіберполіція намагається отримати доступ до сервера ЗМІ

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE