Politerno > Україна і світ > “Притягувати до відповідальності всіх, хто розстрілював міліціонерів”: на нових “записах Труби” ексглава ДБР і експрокурор Курись обговорюють розслідування справ Майдану. АУДIО

“Притягувати до відповідальності всіх, хто розстрілював міліціонерів”: на нових “записах Труби” ексглава ДБР і експрокурор Курись обговорюють розслідування справ Майдану. АУДIО

  • 19 Лютого, 2020
  • 868 Переглядів
  • 0

Люди з голосами, схожими на голоси глави ДБР Романа Труби та експрокурора Миколаївської області, обговорюють розслідування справ Майдану.

Відповідний аудіозапис опубліковано в телеграм-каналі “Трубу прорвало“.

Запис датовано 16 серпня 2019 року.


Як повідомляє “Трубу прорвало”, сам Курись в 2013 році був призначений Портновим губернатором Миколаївської області і в розмові називає Портнова “товаришем”, а також розповідає, що неофіційно працює в одній з держустанов. Він також пропонує “поклеїти” всі експертизи і рішення у справах Майдану.

Труба: на вашу думку, що робити з майданівськими справами? Варіантів два: перший варіант – це суто справи, які стосуються Майдану, залишити у відділі Генеральної прокуратури.

Курись: це треба змінити в частині закон який-небудь, прописати …

Труба: перехідні, напевно, положення. Або якщо передавати їх сюди вирішити питання з переходом слідчих.

Курись: треба ще дивитися, хто там слідчий. Хто там розслідує ці справи. Якщо вам передадуть зараз Горбатюка, що ви будете з ним робити?

Труба: ніколи.

Курись: але, якщо у нас є закон про амністію однієї сторони, по ідеї, для того, щоб вирівняти у нас все, треба ухвалити закон про амністію з іншої сторони. Або скасувати той закон і тоді притягати до відповідальності всіх, хто розстрілював міліціонерів. Правильно? Інакше я не знаю, яким чином. Тобто, ми розслідуємо одну частину, а іншу частину … Скільки у нас загинуло міліціонерів? Під сорок чоловік

Труба: так, десь так

Курись: і плюс ми знаємо, хто стояв за цим всім … Теж, мені здається, це буде якась політична воля, як у нас багато останнім часом вирішується.

“Під час розмови зв’язковий Портнова дає зрозуміти, що саме ця справа цікавить “людину”. Труба ж пропонує бути обережним, щоб його ніхто не помітив у ДБР”, – йдеться в повідомленні телеграм-каналу.

Також читайте: Труба наказував не відкривати справу проти голови фракції “СН” Арахамії – (Аудіо)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE