Politerno > Україна і світ > Баканов і Труба обговорювали, як співпрацювати з контрабандистами і “плодити” справи проти Медведчука (Аудіо)

Баканов і Труба обговорювали, як співпрацювати з контрабандистами і “плодити” справи проти Медведчука (Аудіо)

  • 31 Січня, 2020
  • 1099 Переглядів
  • 0

У п’ятницю, 31 січня, на Telegram-каналі “Трубу прорвало” оприлюднили нові фрагменти розмов нібито за участю директора ДБР Романа Труби і глави СБУ Івана Баканова.

Баканов і Труба на записах обговорюють контрабандні рухи в Україні.


Зокрема, на плівках чоловік з голосом, схожим на Баканова каже: “Контрабанди в компетенції СБУ немає. У нас, по-перше, декриміналізовано, а те що є, воно не дозволить виконати завдання президента. Нам потрібно всім об’єднатися, в принципі і щось з цим зробити. Придумаймо, що ми з цим зробимо. Там Данилюк буде в принципі главою. Дивіться, з ким я спілкуюся, я наприклад проти, а ось з ким я спілкувався, я спілкувався вже з усіма, напевно з усіма. З ДФС, з Арсеном Борисовичем, з Юрієм Віталійовичем. Вони вважають, що потрібно збирати.. у мене вже є там папка ціла на ватажків цього руху контрабандного, що їх потрібно зібрати і сказати: “Шановні, плюс 30, плюс 20%” тощо, і нехай працюють. З іншого боку, ми не можемо з вами прийти і сісти з ними за один стіл. Ну як в разі з “ЛНР” і “ДНР”. Треба, але не можемо”.

Труба: “Якщо буде бажання серед тих особистостей, яких ви назвали, в цьому напрямку рухатися, результат буде однозначно”.

Читайте також: У владі знають, хто монтував ролик із “плівками Гончарука”, але мовчать – ЗМІ

На іншому записі розмови людина з голосом, схожим на голос голови СБУ Івана Баканова, розповідає про дискусію з президентом Володимиром Зеленським щодо можливих кримінальних справ проти голови фракції “ОПЗЖ”, кума Путіна Віктора Медведчука.


“Ми вчора дискутували з Володимиром Олександровичем на рахунок кримінальних справ щодо Медведчука, які там є. Він (Медведчук. – Ред.) просто постійно щось говорить і в принципі ці справи можна плодити і плодити. Я кажу, якщо ми їх почнемо плодити одну за іншою, все одно лінгвістична експертиза має бути, яка щось знайде в цих висловлюваннях. Тому що якщо ми просто підемо в суд, це буде оціночне судження … А з іншого боку він буде говорити, що ми на нього тиснемо”, – говорить Баканов.

На що Труба відповідає, що важливо знайти “нехай і один єдиний, але законний епізод, який пройде через суд”.

Читайте також: Труба наказував не відкривати справу проти голови фракції “СН” Арахамії – (Аудіо)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE