Politerno > Україна і світ > Зеленський схвалив склад робочої групи, яка оцінить медреформу

Зеленський схвалив склад робочої групи, яка оцінить медреформу

  • 22 Лютого, 2020
  • 902 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський затвердив склад тимчасової робочої групи з реформування системи охорони здоров’я, яку очолив нардеп з фракції “Слуга народу” Михайло Радуцький.

“Утворити тимчасову робочу групу з питань реформування системи охорони здоров’я та затвердити її персональний склад.

Робочій групі проаналізувати до 1 березня 2020 року хід реформування системи охорони здоров’я”. , – йдеться в указі президента.

За результатами аналізу робоча група має внести пропозиції щодо реформування медицини.

Йдеться, зокрема, про удосконалення системи підготовки та професійного розвитку лікарів, підвищення рівня їхньої заробітної плати, наукового супроводу системи охорони здоров’я.

Радуцький, нинішній голова Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування, очолив робочу групу. 

До складу також увійшли лікарі Ілля Ємець, Борис Тодуров, Андрій Безносенко, Олександр Усенко, представники медичних закладів та профільних вишів.

Як відомо, 19 лютого Зеленський повідомив, що збере колегію із видатних спеціалістів медицини, аби вони проаналізували медичну реформу. 

Президент додав, що лікарів не обиратимуть за конкурсом, бо це надто довго і він хоче, аби аналіз відбувся до кінця березня, бо з 1 квітня стартує друга частина медреформи.

З 1 квітня 2020 року Програма медичних гарантій запрацює у повному обсязі. Це перелік медичних послуг, які держава гарантує пацієнту безоплатно. До програми увійдуть послуги первинної, амбулаторно-поліклінічної, стаціонарної медичної допомоги, а також екстреної, паліативної допомоги та медичної реабілітації. 

Державної субвенції на фінансування “ліжко-місць” закладів спеціалізованої медичної допомоги з 2-го кварталу 2020 року не передбачено.

Нагадаємо, батьки більше половини дітей не пустили їх в школу після завезення евакуйованих з Уханя українців у Нові Санжари.

Читайте також: Нові Санжари – це ганьба не України, а особисто Зеленського

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE