Politerno > Україна і світ > Нові Санжари – це ганьба не України, а особисто Зеленського

Нові Санжари – це ганьба не України, а особисто Зеленського

  • 21 Лютого, 2020
  • 36441 Переглядів
  • 0

Коли президент Володимир Зеленський розповідає про Середньовіччя, яке йому привиділося в подіях у Нових Санжарах, він просто намагається перекласти відповідальність з своєї команди і з себе особисто на рядових полтавчан.

Таку думку висловив директор Агентства стратегічних досліджень Дмитро Панько.

Експерт, зокрема, зазначає:

«Як потрібно було правильно провести фінальну частину евакуації українців з КНР? – дуже просто:

    1. Приземлити літак на одному з військових аеродромів, найближчих до Києва. Зробити це без присутності ЗМІ, шуму і ажіотажу. Замість цього, літак нарізав круги в небі, вже самим цим фактом даючи привід для пересудів про те, що його ніде не приймають

    2. Швидко і без зайвої уваги преси, розселити евакуйованих громадян в одному з відомчих санаторіїв у Пущі-Водиці, Феофанії або іншому районі під Києвом. Замість цього їх повезли, що називається з софітами і з фанфарами з Харкова у віддалений район Полтавщини в санаторій з невідомими умовами для проживання і карантину.

Тепер поставте себе на місце жителів Нових Санжар:

  • Тижнями їм розповідають по ТБ про те, що число померлих від коронавируса з Ухані вже йде на тисячі.

  • Далі, по тим же ТБ їм повідомляють, що жителі Тернопільської та Львівської областей будують барикади і готуються палити шини, щоб не пропустити евакуйованих до себе в села.

  • І, нарешті, бачать по ТБ як евакуйованих зустрічають в аеропорту медики, одягнені в костюми бактеріологічного захисту, що нагадують космічні скафандри


Що в цій ситуації повинні були подумати перелякані селяни з Нових Санжар? А коли в село пригнали мало не бойові танки, вони злякалися ще більше – не самих БТР, а вірусної загрози: адже якщо в селище з 8100 жителями наганяють бронетехніку, то значить ситуація справді загрозлива. Чи не так?

Реакція жителів селища стала цілком передбачуваною і невідомо, як повели б себе в цій ситуації мешканці «цивілізованих» Європи або США? Зате вже відомо, як в Росії, ТВ-канали якої смакують кадри з Полтавщини. У Челябинській області, такі ж селяни блокували автобуси і погрожували спалити карантинний центр для прибулих з Ухані. На Заході те ж саме легко може трапитися».


На думку Дмитра Панька у інциденті, що зганьбив Україну в очах усього світу є конкретний винуватець:

«Як говорив Лазар Каганович (цю фразу помилково приписують Сталіну) – «У кожної аварії є ім’я, прізвище і посада». Так само і з ганьбою в Нових Санжарах – вертикаль влади виявилася абсолютно безпорадною, а ім’я винуватця – Володимир Зеленський. Його призначенці – прем’єр Гончарук та голова МОЗ Скалецька металися як погорільці на пожежі, просто не знаючи – що робити?

Вибір Нових Санжар для розміщення на карантин, обумовлений тим, що вся тяжкість ситуації лягла на плечі МВС і його голови Авакова, а санаторій в Нових Санжарах належить саме Нацгвардії. Коли з’ясувалося, що Кабмін і МОЗ не в змозі розмістити навіть кілька десятків цілком здорових людей на карантин, то потрібно було діяти швидко – в результаті, вибір припав на відомчий санаторій МВС, де не потрібно було нічого ні з ким узгоджувати.

До речі, а що робив би прямо сьогодні Володимир Зеленський, якби в кріслі глави МВС залишився не Арсен Аваков (настільки нелюбимий багатьма), а був би призначений черговий представник так званих «соросят», що катається по Кабміну на самокаті або який-небудь продюсер або бухгалтер з «95 кварталу»? Начепив би поліцейську мигалку на велосипед і помчав би із запальним шоу на Полтавщину?».

Відповідальність за всесвітнію ганьбу в Нових Санжарах лежить персонально на Володимирі Зеленському. Адже це він сформував некомпетентну безпорадну команду у виконавчій владі – зазначає експерт.

«Зеленського називали досвідченим і навіть жорстким бізнесменом, коли мова йшла про «95-й квартал». Виникає питання – чи погодився б він, щоб головним продюсером шоу стала людина, яка прямо говорить, що вона профан в шоу-бізнесі? Довірив би він написання текстів з жартами людям, які зізнаються, що ніколи і не думали цим займатися і що вони взагалі дебіли. А бухгалтерію – людині, яка сама собі виписує багатомільйонні зарплати і премії?

Так чому ж Зеленський довірив таким кадрам управління державою? Тому вина за ганьбу Нових Санжар лежить повністю на самому Зеленському» – резюмує Дмитро Панько.

Читайте такодж: Французів, евакуйованих з Уханя, везуть на курорт – місцеві нервують, а туристи виїжджають

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE