Politerno > Україна і світ > Французів, евакуйованих з Уханя, везуть на курорт – місцеві нервують, а туристи виїжджають

Французів, евакуйованих з Уханя, везуть на курорт – місцеві нервують, а туристи виїжджають

  • 21 Лютого, 2020
  • 1680 Переглядів
  • 0

Котеджне містечко у Бранвілі, де перебуватимуть евакуйовані

Літак А380 евакуював з китайської провінції Ухань до Франція останніх громадян цієї країни.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на France Info.

На борту перебували 28 французів і 36 громадян з інших країн ЄС У Франції на карантин залишаються тільки французи, про інших європейців подбала влади їх країн.

Всіх евакуйованих розмістять в курортному селищі Бранвіль в департаменті Кальвадос, приблизно в 180 кілометрах від Парижа. Будинки, де будуть знаходитися евакуйовані, огородили металевим парканом.

Префект Кальвадосу пояснив, що їх обрали тому, що селище знаходиться недалеко від кількох аеропортів, а поруч в місті Кан є госпіталь, обладнаний за нормами, затвердженими інфекційною службою.

На в’їзді в Бранвіль встановили контрольно-пропускні пункти для огляду автомобілів.

Евакуйованих розмістять на карантин в котеджному містечку Normandy Garden, на території якого є як приватні, так і державні будинки.

У Франції зараз період шкільних канікул, і курорт заповнений відвідувачами. Однак, після оповіщення про приїзд евакуйованих, багато сімей залишають селище.

“Ми отримали повідомлення від готелю з проханням піти на ресепшн. І там нам пояснили ситуацію з приводу коронавірусу. У мене є діти, я не хочу ризикувати”, – розповів турист, який залишав Бранвіль.

Частина місцевих жителів не бачить причин для занепокоєння. “У мене склалося враження, що навколо коронавірусу спостерігається великий медійний ефект. Мене це лякає більше. Я думаю, що цей вірус вбиває не більше, ніж грип”, – сказав один з місцевих жителів.

Але інші не приховують своєї стурбованості: “Я не дуже задоволений, я б вважав за краще, щоб вони поїхали в інше місце, тим більше що зараз багато відпочиваючих”.

28 французів прибули на карантин на автобусі. Всі вони будуть залишатися в карантині протягом 14 днів і двічі будуть перевірені, щоб переконатися, що вони не захворіли. Для цього на місці працюватиме медична команда з 13 осіб.

Читайте також: Скалецька не залишала “Нові Санжари”, а знаходиться в окремому приміщенні

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE