Politerno > Україна і світ > У “Слузі народу” розраховують на “Голос” і “За майбутнє” під час голосування за зміни до Конституції

У “Слузі народу” розраховують на “Голос” і “За майбутнє” під час голосування за зміни до Конституції

  • 25 Лютого, 2020
  • 949 Переглядів
  • 0

Під час голосування за внесення змін до Конституції щодо децентралізації, фракція партії “Слуга народу” розраховує на голоси “Голосу” і групи “За майбутнє”.

Про це у коментарі УП розповів депутат від “Слуги народу” Віталій Безгін.

“Серед усіх, абсолютно серед усіх. Я думаю, що найбільших союзників два — група “За майбутнє” та фракція “Голос”. Вони концептуально за реформу як таку”, – зазначив нардеп.

Безгін зазначив, що у фракції “Європейська солідарність” також, на його думку, мали би підтримати реформу, оскільки у минулому скликанні фракція БПП її підтримувала. Але “Слуга народу” не розраховує на їхні голоси як пріоритетні,  оскільки вони перебувають у жорсткій опозиції. Втім, він додав, що вони будуть раді їхній допомозі.

У партії “Слуга народу” вважають, що реформу децентралізації влади можливо провести до місцевих виборів, які заплановані на 25 жовтня 2020 року.

Депутати розраховують вийти на фінішну пряму в підготовці змін до Конституції в частині децентралізації влади вже в березні.

У партії влади залишаються на позицій не закріплювати в Конституції України особливий статус окремих районів Донецької та Луганської областей.

Для внесення змін до Конституції України щодо децентралізації провладній “Слузі народу” треба зібрати щонайменше 300 голосів у сесій залі. Наразі чисельність фракції – 248 депутатів.

Раніше ми повідомляли, що Офіс президента, Міністерство розвитку громад і територій та профільний парламентський комітет за попереднім планом прагнуть до 20 березня написати текст змін до Конституції та внести його у Верховну Раду. Ухвалити зміни хочуть до 5 вересня.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE