Politerno > Україна і світ > Що думає Захід про кандидатуру Тігіпка, – оглядачі

Що думає Захід про кандидатуру Тігіпка, – оглядачі

  • 27 Лютого, 2020
  • 1045 Переглядів
  • 0

Новина про розгляд кандидатури ексвіцепрем’єра України Сергія Тігіпка на посаду в українському уряді не лишилась без уваги західних оглядачів.

“Голос Америки” представив цитати окремих висловлювань.

“Якщо Тігіпко, який навіть у порівнянні із іншими політиками, які працювали у минулих урядах, має принципи “міцні”, як гума, стане прем’єр-міністром – неможливо буде говорити, що уряд Зеленського являє собою щось нове. Натомість йтиметься про найбільш майстерну зміну назви у виконанні політтехнологів у Східній Європі”, – пише Максиміліан Гесс, дослідник консалтингової фірми AKE International.

Скажіть мені, що це жарт з Києва, столиці пліток”, –твітує екс-депутатка Європарламенту Ребекка Гармс.

“Зеленський випробовує у суді громадської думки гіпотезу уряду на чолі із Сергієм Тігіпком, бізнесменом та колишнім віцепрем’єром у Януковича. На тлі цього: тихе повернення колишніх прихильників Януковича протягом останніх кількох місяців”, – пише французький журналіст Стефан Сіоган.

Ситуацію не лишив без уваги і британський економіст Тімоті Еш, який на сторінках англомовного видання Kyiv Post пише, що “Тігіпко не є відповіддю для України”.

Звертаючи увагу на минулу роботу Тігіпка в уряді Януковича, бізнес історію та інше, Еш ділиться думкою, що у минулому за Тігіпка українській економіці не було чим похвалитись.

“Тігіпко представляє стару школу економічного мислення – який сигнал надіслало би його призначення зараз, у час, коли Україна намагається повідомити світу, що там думають по-новому”, – пише Еш, – “І чи була політика (у царині економіки – прим. ГА) настільки вже доброю за Тігіпка у минулому? Не думаю. Чимало макроекономічних дисбалансів, з якими Україні довелось боротись у 2013-14 мали початок у рішеннях від 2010-го року, коли Тігіпко був близьким до економічної політики. Він мав шанс реалізувати реформи у минулому і не спромігся. Які у Зеленського причини вважати, що він має рішення тепер?”

Читайте також: У що перетворився Зеленський – політолог

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE