Politerno > Україна і світ > Черговий збій у WhatsApp призвів до витоку даних переписки закритих груп

Черговий збій у WhatsApp призвів до витоку даних переписки закритих груп

  • 27 Лютого, 2020
  • 957 Переглядів
  • 0

У доступних онлайн інтернет-архівах можна знайти активні лінки, що дозволяють бачити дані переписки, навіть не долучаючись до груп. Зафіксовано витік даних у WhatsApp з понад 60 тисяч закритих груп.

Як виявило дослідження Deutsche Welle, за допомогою пошуковика Google в інтернеті можна знайти лінки, що ведуть до закритих груп у месенджері WhatsApp. Попри те, що ці пошукові результати були видалені, понад 60 тисяч таких лінків усе ще зберігаються в доступних інтернет-архівах.

Читайте також: Український кіберальянс відмовився співпрацювати з владою через обшуки (Відео)

Ці лінки дозволяють усім, навіть не долучаючись до групи, бачити заголовок групи, її опис, фото та телефонний номер користувача, який створив групу. Якщо ж до неї долучитися, то можна також дізнатися телефонні номери до 256 учасників, а також іншу інформацію.

Ми показуємо всі номери у групах для безпеки людей, щоб вони знали, хто отримуватиме їхні повідомленні“, – повідомив WhatsApp у відповідь на запит DW, яка дослідила загалом 427 активних лінків. Вони вели до груп, які створили класи в школах, інтерни в медичних закладах, політичні консультанти, підприємці, секс-працівники тощо.

Нагадаємо, що в травні 2019 року WhatsApp виправив помилку, яка дозволяла хакерам інсталювати шпигунське програмне забезпечення на смартфони.

Читайте також: Названо головні кіберзагрози для України

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE