Politerno > Україна і світ > Названо головні кіберзагрози для України

Названо головні кіберзагрози для України

  • 14 Лютого, 2020
  • 984 Переглядів
  • 0

Україна виявилася однією із найбільш уразливих держав для ботнетів.

Україна посіла 12 місце у рейтингу країн за уразливостю від мереж пристроїв, інфікованих шкідливим програмним забезпеченням. Про це йдеться у дослідженні кіберзагроз X-Force Threat Intelligence Index 2020 від компанії IBM.

В трійку «лідерів» увійшли США, Індія, Індонезія. На четвертому місці опинилася Росія.

У звіті йдеться про те, що близько 60% проникнень в інфраструктуру здійснювалися за допомогою раніше вкрадених даних та відомих вразливостей ПЗ. Загалом за 2019 рік у користувачів вкрали понад 8,5 млрд записів по всьому світу. Це на 200% більше, ніж у попередньому звітному році.

 

Також в IBM повідомили про три головних напрямки кібератак і частоті їх використання: фішинг, що успішно використовувався менш ніж у третині випадків; виявлення і використання вразливостей були причиною третини зломів та атак; використання раніше вкрадених облікових даних використовували в 29% випадків.

Окрему загрозу становлять віруси-шифрувальники, які упродовж минулого 2019-го року атакували понад 100 державних служб у США. Крім  урядових структур, жертвами атак ставали рітейлери, виробничі та транспортні компанії. Часто такі компанії покладаються на застарілі технології, пишуть у звіті.

Примітно, що кіберзлочинці частіше видають себе за великі споживчі техно-бренди і підробляють посилання на їх сайти, що вигляддають практично так само, як і сайти-«оригінали».

Так, стало відомо, що майже 6 з 10 найбільш часто використовуваних шахраями брендів ставилися до доменів Google і YouTube. Бренди Apple у 15% та Amazon у 12% випадків також булии використані зловмисниками для крадіжки даних користувачів. Також в десятку вразливих платформ увійшли Facebook, Instagram і Netflix.

Читайте також: Добродій Цукерберг наніс удар по російських спецслужбах

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE