Politerno > Україна і світ > У що перетворився Зеленський – політолог

У що перетворився Зеленський – політолог

  • 26 Лютого, 2020
  • 979 Переглядів
  • 0

Хто такий президент України Зеленський – молодий Кеннеді, який потрапив у «пастку влади», чи «раб на галерах», над яким знущається не тільки Путін, а й українські олігархи, і місцева бюрократія?

На що перетворився цей молодий політик, життєрадісний, талановитий артист естради Зеленський, який так легко переміг на виборах досвідченого президента-олігарха Порошенка і зараз так важко виконує свою президентську роль. Перші радісні враження від його діяльності закінчилися, тепер пішли неприємні підозри і важкі передчуття.

Такі оцінки висловив в Фейсбуці відомий політолог Віктор Небоженко.

Період перетворення недосвідченого, молодого політика в мужнього і справедливого Лідера нації, якого так потребує Україна, сильно затягнувся.

Парадокс у тому, що у молодого президента і ще більш молодого прем’єр-міністра цілий «вагон часу», а в України часу вже немає. Точно так, як у нас немає часу на самонавчання випадкових, недосвідчених, людей, що імітують роботу депутатів і міністрів.

Тим більше, у країни «немає часу на розкачку» або «капарні» експерименти в політиці і економіці України.

У результаті, молодість і новизна президента Зеленського легко поєднується з жахливою корупцією, бюрократизацією і управлінською імпотенцією української влади.

Гірше інше. Ми не знаємо, куди йде президент Зеленський, що зробить в наступний раз – він не може або не хоче нікому пояснити свої плани і дії. “А яка різниця”, – втомлено каже він своїм телеглядачам і загадково посміхається.

У президентській владі все відбувається спонтанно, різко і болісно для українського суспільства. Але політичні інтриги, самопіар, загадкові закордонні поїздки, бесіди з олігархами, галасливі презентації ніколи не замінять сильної, цілеспрямованої державної політики, особливо в умовах кризи.

У кінцевому рахунку, все зведеться до маніпуляцій громадської думки і звинуваченнями в підступах своїх політичних опонентів. На цьому погорів цинічний і хитрий Порошенко.

Тому, врешті-решт, українському суспільству доведеться дати відповідь на питання: хто такий президент України Зеленський – молодий Кеннеді, який потрапив в «пастку влади», або «раб на галерах», над яким знущається не тільки Путін, а й українські олігархи, і місцева бюрократія.

Читайте також: “Треба посилити уряд”: перед Зеленським з Тігіпком зустрічався Гончарук

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE