Politerno > Україна і світ > Велика кількість міністрів, в тому числі і сам прем’єр, професійно непридатні, – політолог

Велика кількість міністрів, в тому числі і сам прем’єр, професійно непридатні, – політолог

  • 27 Лютого, 2020
  • 844 Переглядів
  • 0

Шеф-редактор порталу «Хвиля», політолог, експерт з міжнародної та внутрішньої політики Українського інституту майбутнього Юрій Романенко заявив, що новина про те, що президент України Володимир Зеленський призначить прем’єр-міністром України Сергія Тігіпка, має певні підстави.

Відповідне відео Юрій Романенко розмістив на своєму YouTube-каналі.

«Прокоментую головну новину дня про те, що Зеленський призначить Тігіпка прем’єр-міністром. Ця новина має під собою підстави, оскільки в кулуарах влади, ні для кого не секрет, вже 1,5 місяці говорили про те, щоб замінити уряд Гончарука», – сказав Романенко.

Причиною необхідності заміни уряду Гончарука є його курс. На думку Юрія Романенко, цей курс «не просто помилковий, він злочинний».

Романенко підкреслив, що неефективність роботи Кабміну Гончарука видно за показниками економіки, зниженням ВВП і падінням промислового виробництва в останньому кварталі.

Політолог зазначив, що другою причиною того, що уряд Гончарука потрібно замінити, є те, що велика кількість міністрів, в тому числі і сам прем’єр, професійно непридатні. Все це президент Зеленський почав усвідомлювати.

Романенко підкреслив, що зараз в Україні кількість професіоналів, які змогли б «потягнути» посаду прем’єр-міністра, дуже невелика.

«Звідси і спливали всі ці чутки, що Авакова призначать або Хорошковського та інші …. Відповідно виникає питання, що Тігіпко може запропонувати. Точніше, з кого ще вибирав Зеленський», – сказав політолог.

Він зазначив, що з Хорошковським, якому за чутками також пропонували посаду прем’єра, Зеленському не вдалося домовитися з приводу того, які фігури будуть розставлені в новому Кабміні.

Сергій Тігіпко, на думку Романенко, озвучив «м’якші умови» і погодився залишити в новому Кабміні деяких міністрів Зеленського.

«Це буде мати наслідки, оскільки збереження такого квотного принципу не дасть можливості ефективно управляти економікою», – сказав Романенко.

Однак політолог зазначив, що заміна Олексія Гончарука Сергієм Тігіпком буде непоганим варіантом, адже якщо Гончарука залишити, то він і далі «буде мучити економіку».

«Всім і так зрозуміло, що король не просто голий. Король голий і небезпечний», – сказав Романенко.

Читайте також: Лещенко так хотів догодити президенту, що похвалив Тігіпка, але забув, як називав його лузером

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE