Politerno > Україна і світ > Лещенко так хотів догодити президенту, що похвалив Тігіпка, але забув, як називав його лузером

Лещенко так хотів догодити президенту, що похвалив Тігіпка, але забув, як називав його лузером

  • 26 Лютого, 2020
  • 5461 Переглядів
  • 0

Член наглядової ради АТ “Укрзалізниця” Сергій Лещенко позитивно відгукнувся про можливе призначення на посаду прем’єр-міністра Сергія Тігіпка, хоча в 2013 році називав його “головним лузером останніх трьох років”.

Свою думку Лещенко висловив у коментарях до посту журналістки Крістіни Бердинських в фейсбуці.

“Тігіпко на тлі всіх інших має дуже непоганий вигляд. І за 24 роки з моменту заходу в Кабмін жодного великого скандалу”, – написав Лещенко.

Цей пост викликав шквал обурення інших користувачів. Вони дорікнули Сергієві Лещенку в лицемірстві і нагадали, що в лютому 2013 року він відгукувався про Тігіпка зовсім по-іншому.

Сам ексжурналіст написав у Telegram, що в останній раз спілкувався з Тігіпком понад 7 років тому. “Але моє враження завжди було таке, що він людина амбітна в політиці і водночас не був помічений у корупційних скандалах”, – зазначив Лещенко.

Не обійшов екснардеп увагою і Юлію Тимошенко, згадавши, як вона у 2010 році, нібито, пропонувала Тігіпку альянс в обмін на посаду прем’єр-міністра. Слід зазначити, що в останні місяці Лещенко, якого відносять до групи так званих “соросят”, надто часто критикує Тимошенко, згадуючи їй ті чи інші рішення за часів її прем’єрства. За президентства Януковича, журналістів УП Сергія Лещенка і Мустафу Найєма пов’язували з головою АП тих часів Сергієм Льовочкіним. Останньому, як і його бізнес-партнеру олігарху Дмитру Фірташу, приписують ініціативу ув’язнення лідерки “Батьківщини” після її програшу на президентських виборах. З тих пір Лещенко і Найєм є головними антагоністами пані Тимошенко.

7 років тому Лещенко відгукувався про Тігіпка зовсім по-іншому. “Перший спікер біля мікрофона – головний лузер останніх трьох років Сергій Тігіпко, людина, яку кинули всі, хто міг, забрали рейтинг, прем’єрство, спікерство, навіть бюджетний комітет… Маленька ремарка – групою РосУкрЕнерго в парламенті, від Юлії Льовочкіної до Івана Фурсіна, керує саме Тігіпко”, – писав він у лютому 2013 року.

Читайте також: Лещенко-залізничник

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський розглядає кандидатуру віце-прем’єра часів Віктора Януковича Сергія Тігіпка на посаду глави уряду.

Також стало відомо, що президент Володимир Зеленський розглядає кілька кандидатур на посаду прем’єр-міністра: Авакова, Вітренка, люстрований Тігіпка.

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук зустрічався з бізнесменом і екс-регіоналом Сергієм Тігіпком кілька тижнів тому, вони говорили про посаду віце-прем’єра.  

Читайте також: Проти Коломойського, на користь Ахметова. Як Зеленський взявся рятувати вуглепром

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE