Politerno > Україна і світ > Зеленський обговорює з Тігіпком можливість призначення того прем’єром – ЗМІ

Зеленський обговорює з Тігіпком можливість призначення того прем’єром – ЗМІ

  • 25 Лютого, 2020
  • 7982 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський розглядає кандидатуру віце-прем’єра часів Віктора Януковича Сергія Тігіпка на посаду глави уряду.

Про це виданню Kyiv Post повідомили три джерела в Кабміні.

Журналісти зазначають, що джерела не були уповноважені говорити зі ЗМІ про можливе призначення, оскільки переговори з Тігіпком все ще тривали.

Видання повідомляє, що в прес-службі президента не відповіли на запит про коментарі так само, як і в компанії Group TAS, яка належить Тігіпкові.

Сергій Тігіпко раніше був міністром економіки (1999 – 2000), міністром соціальної політики (2010-2012), очолював Національний банк України (2002-2004), нардепом від “Партії регіонів”, головою партії “Сильна Україна”.

Тігіпко був віце-прем’єр-міністром в уряді Миколи Азарова. Таким чином він підпадає під закон про очищення влади (люстрацію), прийнятий в 2014 році, і йому заборонено займати державні посади високого рівня.

У 2014 році на дострокових виборах в Раду другим номером у списку партії Сергія Тігіпка у політику спробував повернутися екс-керіник СБУ, екс-міністр фінансів і екс-перший віце-прем’єр Валерій Хорошковський, якого пов’язують давні тісні стосунки з президентом Володимиром Зеленським по телеканалу “Інтер”.

Нагадаємо, у квітні минулого року завод Сергія Тігіпка “Кузня на Рибальському” отримав 75,2 мільйона гривень за участь у будівництві Подільського моста.

Читайте також: Митниця і Нацгвардія. Навіщо Хорошковський повернувся в Україну і що він робить в оточенні Зе

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE