Politerno > Україна і світ > Епоха бідності для деяких “слуг” закінчилася, а “ямковий ремонт” – продовжується (Відео)

Епоха бідності для деяких “слуг” закінчилася, а “ямковий ремонт” – продовжується (Відео)

  • 28 Лютого, 2020
  • 3361 Переглядів
  • 0

Під час президентських виборів кандидат на посаду глави держави Володимир Зеленський дорікав “старим політикам” на стан українських доріг. Ставши президентом, пообіцяв покінчити з ямковим ремонтом. Але насправді зараз, за президентства Зеленського, провідні підряди на ремонт доріг отримують фірми депутатів його ж партії, і ці ж фірми до виборів займались саме ямковим ремонтом доріг.

Це з’ясували журналісти проєкту “Watchdogs.Розслідування” (колишня команда програми журналістських розслідувань ЦРУ (Центр розслідувань України) “24-го каналу”).

11 лютого цього року Зеленський заявив: “Цей стартап називається ямковий ремонт. Він повинен піти у минуле”.

Під час передвиборної кампанії вже до Верховної Ради майбутній мажоритарник “Слуги народу” по 130 округу Ігор Негулевський заявив, що його профільним завданням стане інфраструктура рідної Миколаївщини.

Але журналісти “Watchdogs.Розслідування” з’ясували, що фірма Негулевського “Софія-граніт” була одним з підрядників того “поганенького” ремонту, на який він сам жалівся до виборів. І ця ж фірма після виборів включена у список підрядників-фаворитів, який склало управління інфраструктури облдержадміністрації Миколаївщини вже після вибоів.

Тендери на утримання доріг на Тернопільщині з червня 2019 року отримує фірма, наближена до народного депутата Ігоря Василіва від партії “Слуга народу”. Як повідомляють журналісти, у конкурсі на утримання доріг від 10 грудня 2019 року перемогло товариство «Вест Роудз Компані», керівницею та власницею фірми на час перемоги у тендері була Олена Чупровська, племінниця Ігоря Василіва. Створив «Вест Роудз Компані» Павло Іванченко, який спонсорував виборчу кампанію нардепа Василіва, а його мобільний номер фігурує на всіх документах компанії. Разом з Ігорем Василівим вони були лідерами тернопільського “Автомайдану”. 

Василів спочатку заявив журналістам, що зазначена фірма дороги не ремонтує, мовляв, вона не має ліцензії на цей вид робіт, немає достатньої кількості робітників і техніки, тож про ремонт доріг не йдеться. Але журналісти стверджують, що нардеп сказав неправду.

Тож про те, як для окремих “слуг народу” закінчилась “епоха бідності” у розслідуванні “Watchdogs.Розслідування”.

Читайте по темі: Компанія, пов’язана з тернопільським нардепом від «Слуги Народу», перемогла у тендері на 64 млн. гривень

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE