Politerno > Тернопільщина > Компанія, пов’язана з тернопільським нардепом від «Слуги Народу», перемогла у тендері на 64 млн. гривень

Компанія, пов’язана з тернопільським нардепом від «Слуги Народу», перемогла у тендері на 64 млн. гривень

  • 9 Січня, 2020
  • 14839 Переглядів
  • 0

Дорожня компанія ТОВ «Вест Роудз Компані», засновниками якої є близькі люди нардепу Ігорю Василіву, перемогла у тендері по експлуатаційному утримані 54,4 км доріг державного значення.  Цінова пропозиція переможця 64,3 млн. грн.

Відповідні результати відкритих торгів розміщені в системі «Прозоро».

Замовником виконання робіт є Служба автомобільних доріг у Тернопільській області. Переможець зобов’язується надавати послуги по експлуатаційному утриманні автомобільних доріг Т-20-10 Збараж-Підволочиськ, (40,1 км), Т-20-19/М-12/ (Кам’янки) – Скалат (14,1 км) та Т-23-20/М-12/ Підволочиськ – Волочиськ (0,2км).



Простими словами, в експлуатаційне утримання дороги входять роботи по розчистці доріг від снігу, засипання вибоїн, належне утримання кюветів і дорожнього полотна, скошування трави обабіч дороги.

Тендер провели у другій половині минулого року. Термін виконання договору на 64,3 млн. грн. – 5 років.

Тендерну документацію САД в Тернопільській області опублікувала на «Прозоро» ще 8 серпня. А торги відбулися 10 грудня.

Така тривалість від старту до фінішу була спричинене тим, що спершу САД не допустила до тендеру ТОВ «Авакс Проф». У відповідь компанія подала скаргу в Антимонопольний комітет України. АМКУ заяву скаржника задовольнив і зобов’язав САД допустити «Авакс Проф» до участі у торгах.  

Крім двох вище названих компаній, участь у тендері також взяли «Тернопільський облавтодор», ТОВ «Глобал білд Інжиніринг», ТОВ «БМ  Буд».


 
У тендерній документації ТОВ «Вест Роудз Компані» вказано, три одиниці дорожньої техніки фірма орендує в ТОВ «Престиж-2017».

У свою чергу ТОВ «Престиж-2017» орендувала ці автомобілі у Марії Сметаніної, яка є дружиною Ігоря Василіва.

До слова, перед тим, як бути обраним до парламенту, Ігор Василів займався підприємницькою діяльністю якраз в дорожній сфері. Про це він сам розповідав на відео під час виборчої кампанії.



Окрім того, у травні 2019 року, кандидуючи до Ради громадського контролю при НАБУ, Ігор Василів подав електронну декларацію за 2018 рік. У ній вказав, що є власником саме цих автомобілів, які в тендері показала ТОВ «Вест Роудз Компані».





Також з тендерної документації випливає, що після обрання нардепом Ігор Василів переписав свою дорожню техніку на дружину.  

ТОВ «Вест Роудз Компані» заснована у грудні 2017-го року. Першим її засновником і бенефіціаром був Павло Іванечко. Він спільно з Ігорем Василівим – лідери Тернопільського осередку ВО «Автомайдан».

Фото: https://day.kyiv.ua/

Згодом, у вересні 2018-го року у компанії власник і директор змінився. Ним стала родичка Ігоря Василіва Олена Чупровська.

«Це моя племінниця. Її попросили люди, які працюють ті, що наші знайомі. Ми зараз продаємо їй техніку. Чому зараз, бо зима і ця техніка ціниться. Ми з дружиною не маємо коли займатися, зараз проживаємо в Києві. Не будеш  ти ставити щось робити того, кому не довіряєш. По-моєму в березі не було вже нікого на експлуатаційне утримання цієї дороги. Вона в захалусті між Хмельницькою і Тернопільською областями. Фірми якісь великі не хочуть заходити туди тому, що там була дуже мала ціна. Тому відмовлялися. Вже виходу немає, вже Новий рік. І в 2020 вже не буде кому експлуатувати дорогу», – коментував перемогу компанії в тендері Ігор Василів журналістам проєкту «Bihus.Info»

Втім, контактний номер ТОВ «Вест Роудз Компані» залишився той самий. А також він є в реєстрі як контактний номер  ТОВ «Престиж-2017».

А також, Павло Іванечко зробив фінансовий вклад у виборчу кампанію кандидата в народні депутати Ігоря Василіва в розмірі  58 тис. грн.  

«Ми товаришуємо. Але є дружба, а є професійна діяльність. Моя робота пов’язана з багатьма компаніями. Підприємство орендувало техніку у Василіва. Об’єми не  великі для роботи, тому кількість техніки не велика. Коли Ігор став нардепом, він не може займатися підприємницькою діяльністю, він цю техніку переоформив на дружину, яка оформилася підприємцем. Оскільки дружина проживає в Києві, вона не має можливості цим займатися, тому вона вирішила здати цю техніку іншому товариству. Підприємство займається цією технікою, воно її обслуговує, вирішує кому її здати в оренду на найвигідніших умовах», – розповідав Павло Іванечко проєкту «Bihus.Info» .

Також варто відмітити, договір між Службою автомобільних доріг в Тернопільській області та ТОВ «Вест Роудз Компані» підписаний 27 грудня 2019 року. А це на четвертий день роботи нового керівника САДу Ігоря Раїнчука. Він призначений на посаду 23 грудня.

Згідно договору, ТОВ «Вест Роудз Компанії» зобов’язується виконувати роботи по експлуатаційному утриманню 54,4 місцевих доріг в Підволочиському та Збаразькому районах протягом п’яти років. Щорічно на період дії договору компанія може отримати до 12,87 млн. грн.



Згідно умов тендеру, аванси не передбачені, 100% післяоплата.

Окремо додамо, що відповідно до п.5 ст. 42 Закону України «Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю», отримання посадовою особою або її афілійованими особами від третіх осіб виплат, винагород чи інших благ за дії (бездіяльність), пов’язані з виконанням посадовою особою її повноважень, є конфліктом інтересів.

Назарій Наджога

Читайте також: “Олігархи у мене всі за спиною сидять”, – інтерв’ю з народним депутатом Ігорем Василівим з фракції “Слуга Народу”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE