Politerno > Україна і світ > Побито черговий рекорд України: суддя за гривню придбав земельну ділянку вартістю у кілька мільйонів

Побито черговий рекорд України: суддя за гривню придбав земельну ділянку вартістю у кілька мільйонів

  • 28 Лютого, 2020
  • 925 Переглядів
  • 0

Суддя Київського апеляційного суду В’ячеслав Гуль отримав дванадцять соток елітної землі під Києвом за лише одну гривню.

Про це стало відомо із суттєвих змін у декларації судді.

Вчора, 27 лютого, Гуль задекларував придбання земельної ділянки на 1200 “квадратів” у Гатному Києво-Святошинського району Київської області за 1 гривню.



Джерелом нерухомості зазначено рішення органу місцевого самоврядування – Гатненську сільську раду. Отже, виходить, що судді Київського апеляційного суду безкоштовно виділили 12 соток дорогої землі. Варто зазначити, що вартість ділянки такого розміру у Гатному стартує від півтора мільйона гривень, в залежності від її локації.

Деякі ділянки на 12 соток коштують понад 2,5 мільйона. За які заслуги суддя отримав ділянку наразі невідомо. В’ячеслав Гуль працює суддею Київського апеляційного суду з червня 2019 року, до цього, з 2008 року працював суддею Апеляційного суду Київської області. Гуль ще не подавав декларації за минулий, 2019 рік. У базі НАЗК є лише декларація за позаминулий, 2018 рік. З часу її подачі у лютому минулого року, Гуль вносив десять змін до документа. Всіма цими змінами, окрім вчорашньої, суддя декларував зарплату, отриману спочатку в Апеляційному суді Київської області, а потім у Київському апеляційному суді.

Отже, за рік змін у майновому стані не відбулося (звичайно, окрім отримання ділянки у Гатному, про яку йшлося вище, – ред.). У декларації за 2018 рік зазначено, що Гуль володіє земельною ділянкою на 12 соток у селі Іванків Бориспільського району Київської області. Вартість об’єкту не вказано, але право власності було набуто у 2012 році, вже під час роботи судді в Апеляційному суді Київської області. Дружина Гуля Лідія володіє третиною квартири у Києві на 95 “квадратів”. Гуль не має права власності, але має право користуватися квартирою батьків у столиці на 114,7 “квадратів”, та ще однією квартирою у Києві, вочевидь матері, на 78,3 “квадрати”.

Дружина Гуля володіє недорогим автомобілем Honda CR-V 2010 року випуску. За 2018 рік суддя заробив 1 мільйон 120 тисяч 278 гривень в Апеляційному суді Київської області. Дружина судді заробила 116 тисяч 120 гривень у Головному територіальному управлінні юстиції у місті Києві. Також дружина декларує проценти в АТ “Укрексімбанк” у розмірі 26 тисяч 261 гривня. На цьому банківському рахунку дружина судді тримає 200 тисяч гривень.

Читайте також: Епоха бідності для деяких “слуг” закінчилася, а “ямковий ремонт” – продовжується (Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE