Politerno > Україна і світ > Поліція провела обшуки у юриста зі справи Шеремета, вилучено телефони, диск і набої

Поліція провела обшуки у юриста зі справи Шеремета, вилучено телефони, диск і набої

  • 4 Березня, 2020
  • 742 Переглядів
  • 0

Під час обшуку у харківській квартирі юриста Леоніда Маслова, який виступає на стороні захисту підозрюваного у вбивстві журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка, поліцейські вилучили телефони і диск до комп’ютера.

Про це повідомив адвокат Маслова Віталій Галенченко, якого цитує “Інтерфакс-Україна

“Вилучили особисті телефони Маслова, зовнішній диск до його особистого комп’ютера, а також патрони до дозволеної зброї, вогнепальної і травматичної”, – зазначив Галанченко.

“Маслов добровільно продемонстрував їм всю електроніку та патрони, надав для огляду. Підстав для вилучення не було, але вони (слідчі – ред.) все одно вилучили”, – додав він.

За словами адвоката, підставою для проведення обшуку став допис Маслова про те, що сторона захисту має доступ до акаунту Антоненка і твердження, на які посилається обвинувачення, висмикнуто з контексту та перекручено.

Галанченко зазначив, що вважає необґрунтованим сам обшук. Водночас він зазначив, що ті, хто проводив обшук, поводилися коректно.

Леонід Маслов не офіційний адвокат Антоненка, однак він входить до групи захисту, допомагає адвокатам та публічно критикує слідство.

У соцмережі Маслов часто описував версію захисту та недоліки, які, на думку захисту, є у версії правоохоронців. Зокрема, Маслов публікував дані геолокації зі сторінки Антоненка, які свідчили, що в момент підготовки вбивства музикант перебував вдома.

Зі сторінки Антоненка зникли пости, пов’язані зі справою Шеремета. Однак згодом редакція з’ясувала, що пости були приховані – і, ймовірно, це зробив Facebook.

Нагадаємо, Нацполіція засекретила інформацію про розслідування провадження щодо вбивства журналіста Павла Шеремета.

Також ми повідомляли, що юридична компанія “СЕНС Консалтинг“ опубліковала матеріали трьох експертиз зросту людей, зафіксованих камерами в ніч на 20.06.2016, коли проводилася закладка вибухівки під авто Павла Шеремета.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE