Politerno > Україна і світ > Причина звільнення Уманського – критика схем мінімізації податкових надходжень, – Бутусов

Причина звільнення Уманського – критика схем мінімізації податкових надходжень, – Бутусов

  • 30 Березня, 2020
  • 1322 Переглядів
  • 0

Верховна Рада, перш ніж звільняти міністра фінансів Ігоря Уманського, має отримати від нього відповіді про причини.

Таку думку у Facebook висловив журналіст і блогер Юрій Бутусов.

Він нагадав, що 30 березня до Верховної Ради внесуть питання про звільнення міністра фінансів Ігоря Уманського, який попрацював менш ніж місяць.

“Як можна звільняти міністра, який працює три тижні, без жодних пояснень і мотивацій? За що? Чому все вирішується кулуарно?

Звільнення відбулося після листа Уманського до прем’єр-міністра Шмигаля з вимогою звільнити главу податкової служби Сергія Верланова і главу митної служби Максима Нефьодова.

За даними Ю.Бутусова, особливу критику Уманського викликало різке збільшення обсягів схемних кредитів і здешевлення “обналу” із січня 2020 року. Це явні ознаки широкої тінізації економіки. Бюджет втратив близько 7 мільярдів гривень податків на місяць на схемних кредитах – схемах мінімізації податкових надходжень. Одним з основних операторів тіньових схем, на думку джерел, близьких до керівництва Міністерства фінансів, є такий собі Василь Костюк, відомий як “Вася Львівський”.

Якщо провести мобілізацію коштів, зокрема з тіньової економіки, якщо не красти податки, то може і не потрібен такий великий секвестр? Може, запитати Уманського про причини звільнення? Може, причина – звичайна політична корупція?

Сподіваюся,  Верховна Рада перш ніж ухвалювати рішення щодо Уманського спочатку отримає відповіді про причини звільнення”, – зазначає Бутусов.

Читайте також: До Верховної Ради внесено кандидатури на посади трьох нових міністрів

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE