Politerno > Україна і світ > Карантин: у разі втрати роботи більшість українців залишаться без грошей вже на другий місяць, – опитування

Карантин: у разі втрати роботи більшість українців залишаться без грошей вже на другий місяць, – опитування

  • 1 Квітня, 2020
  • 726 Переглядів
  • 0

63% опитаних українців заявили, що їхніх заощаджень за умови припинення отримання доходів вистачить менш ніж на місяць.

Про це свідчать дані опитування Соціологічної групи “Рейтинг“.

“Майже 60% опитаних зазначили, що їхніх заощаджень, за умови припинення отримання доходів, вистачить менш ніж на місяць. 16% зазначили, що їм вистачить збережень на термін до 2-х місяців, 7% – до 3-х місяців. 6% – до пів року, 3% – до року і більше”, – йдеться в повідомленні.

Водночас 44% респондентів оцінили свій емоційний стан за останній тиждень як спокійний, 23% – як напружений.

Вищий рівень тривожності фіксується серед жінок та старшого населення. 80% опитаних оцінюють протягом останнього тижня відносини з людьми, з яким проживають, як спокійні, лише 8% – як напружені“, – йдеться в повідомленні.

Аудиторія: населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення.

Вибіркова сукупність: I хвиля 1000 респондентів (25-27 березня 2020 р.), ІІ хвиля 1000 респондентів (28-30 березня 2020 р.).

Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 4%. Метод опитування: CATI (computer-assisted telephone interviews -телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів.

Читайте також: В Україні є можливості щодня виготовляти близько 3 тис. ПЛР-тестів собівартістю 250 грн, – фахівці

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE